2016 április 22.

Értelmetlen vizsgálódni – francia reakció a kanadai meccs után

A FINA megkezdte a vizsgálatot az aminózus francia-kanadai olimpiai kvalifikációs meccsel kapcsolatban. A galloktól megérkezett az első vélemény, mely együttes akár bukhatja a riói kvótát is. 

franciaorom2016

Az öröm pillanata, azonban még nem teljes az eufória (Fotó: Giorgio Scala)

Franciaország 24 év után jutott ki az olimpiára, ám lehet, hogy mégsem lesz ott Rióban. Mint arról beszámoltunk, a FINA vizsgálja a franciák Kanada elleni találkozóját,  ahol mint ismeretes a gallok vereséget szenvedtek, így elkerülték a spanyolokat és a gyengébb hollandokat kapták a negyeddöntőben. Ha beigazolódik, hogy az utolsó csoportmeccsen nem tettek meg mindent a sikerért Florian Bruzzo tanítványai, úgy lehet, hogy a torna során végül ötödik helyen végző Hollandia utazhat Rióba.

Az ügy nem maradt vélemény nélkül francia oldalon sem. Mathieu Pession a gall válogatott játékosa azt mondta: “Nincs értelme vizsgálódni. Örülünk, hogy megszereztük a kvótát. A csapat már Rióra készül, motiváltabb mint valaha” fejezte be a waterpolista.com-nak. A franciák tehát nem tekintenek túl nagy jelentőséget a vizsgálatnak. Egyelőre nem lehet tudni, mikor lesz végleges döntés az ügyben.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek