2018 július 10.

Érmekben bíznak válogatottaink az Eb-n!

Már csak néhány nap van az Európa-bajnokságig. Így a két kapitány, Bíró Attila és Märcz Tamás kitűzte a célokat a kontinenstornára. 

vamosmarton2018062301

Bíró Attila, a női csapat szövetségi kapitánya hangsúlyozta, tervei szerint együttese mérkőzésről mérkőzésre fejlődik majd, s a második héten már a legjobb teljesítményét tudja nyújtani.

   “Próbálunk átállni a mediterrán életstílusra annak érdekében, hogy ne legyen meglepetés egy késői ebéd vagy egy korai vacsora”

– mondta Bíró Attila, akinek tanítványai először szombaton 22.15 órától ugranak vízbe a házigazdák ellen. A hatos csoportban a magyarok sorrendben még Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak, az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

“Hét Európa-bajnoki, a világversenyeket tekintve pedig öt totálisan újonc játékos van a keretünkben, de ezzel együtt is a győzelemre esélyes hat csapat között vagyunk. Azt gondolom, ez a hat csapat egygólos különbségű meccseket játszik majd. Különösképpen várom majd az újoncok teljesítményét ezeken az összecsapásokon” – jegyezte meg a szakember.

Gurisatti Gréta kiemelte, a felkészülés megmutatta, hogy mérkőzésről mérkőzésre – de még egy adott összecsapáson belül is – képesek javulni, erre pedig nagy szükség lesz a kontinensviadalon.

   “Minden magyar vízilabdázónak a győzelem a célja, legyen szó bármilyen világversenyről. Ugyanakkor törékeny csapat vagyunk, jól is elsülhet a dolog, de a másik véglet sincs kizárva”

– fűzte hozzá.

A két évvel ezelőtti belgrádi Eb-n “berobbant” Illés Anna hangsúlyozta, mindig csak a következő mérkőzésre szabad összpontosítaniuk, szeretnék magukból a legjobbat kihozni, s majd meglátják, ez “meddig repíti őket”.

Nagy Viktor, a Märcz Tamás által irányított férfi válogatott kapitánya kiemelte az olaszok elleni második csoportmérkőzést, amely szerinte előrehozott negyeddöntőnek tekinthető, mivel a négyes első helyezettjének nem kell vízbe ugrania a nyolc közé jutásért.

“Az lesz az első lépcsőfok” – mondta a kapus, aki hozzátette: az egyik legrutinosabb játékosként az ő feladata a csapategység fenntartása.

A férfiak a csoportszakaszt Grúzia ellen kezdik, majd az olaszokat követően a németek ellen folytatják. Märcz Tamás hangsúlyozta:

a játékosok fizikai állapotával nincs probléma, a felkészülési időszak alatt azt kellett “menedzselni”, hogy a rengeteg mérkőzéstől ne égjenek ki a kerettagok.

“Szerencsére az úszóedzéseket is ki tudtuk váltani, egy-két mérkőzéssel” – mondta a tréner, aki hozzátette, az Eb egy újabb állomás a tokiói olimpia felé, s már most meg is húztak néhány olyan változtatást, mely az ötkarikás játékok miatt volt fontos.

Első felnőtt világversenyére készülve Jansik Dávid elmondta, nagyon várja már az Európa-bajnokságot, s bízik benne, hogy a csapat “odaér majd a végére”, azaz az éremért zajló küzdelmekbe.

(MTI-vizipolo.hu.)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek