2014 december 29.

Eltiltás: A Szolnok elleni BL-meccsen sem játszhat a Jug klasszisa

Niksa Dobud, a Jug Dubrovnik játékosa a Bajnokok Ligája második fordulójában a Partizán elleni találkozón brutalitásért kiállították. Tettéért a LEN hárommeccses eltiltással sújtotta az olimpiai bajnok horvát játékost, így nem lehet ott a Szolnok elleni találkozón sem.

niksa dobud novilist

Niksa Dobud a Szolnok ellen sem játszhat (fotó: novilist.hr)

Parázs meccset játszott egymással a Jug Dubrovnik és a Partizán Belgrád a Bajnokok Ligája második csoportkörében, december 17-én. A találkozót végül 5-3 arányban megnyerte a horvát együttes, annak ellenére, hogy a harmadik negyedben Niksa Dobud-ot brutalitásért kiállították – Marko Manojlovic-ot ütötte meg –  így négy percig emberhátrányban játszott csapata.

marko manojlovic starsport

A szenvedő fél, Marko Manojlovic az ütés után (Fotó: starsport)

A Jug Dubrovnik és Dobud nem úszta meg ennyivel. A LEN ma egy levelet küldött a klubnak, melyben jelezte három mérkőzésre eltiltják a játékost, így a Galatasaray, (január 14.) a Szolnok (január 28.) és a Rijeka (február 11.) elleni találkozókat ki kell hagynia, sőt csapatának tizenkét játékossal kell lejátszania a találkozókat. A klub vezetése holnapra ígért választ az ügyben.

A játékosnak nem ez volt az első ilyen esete, hasonló történt az eindhoveni Eb-n, amikor Filip Filipovicsot “intézte el”.

 

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek