2015 november 15.

Előbb bejelentették, majd lemondta a válogatottságot a horvátok ikonja

Ivica Tucak a horvát válogatott kapitánya reaktiválni szerette volna olimpiai bajnokát, így nevezete a világliga keretébe, de az egykori ikon közölte, lejárt az ideje, így nem fog szerepelni a csapatban.

Igor-Hinic reuters

A horvátok a jövő héten az orosz válogatottat fogadják a világliga második selejtezőkörében. Ivica Tucak a plávik szövetségi kapitánya egy merészet húzott, ugyanis nevezte a mérkőzésre Igor Hinicset. Ugyanis a kapitány center problémákkal küzködik, Niksa Dobud eltiltása után fejtörést okoz ez a poszt a válogatottban, ezért arra gondolt reaktiválja a londoni bajnokot és ad neki egy esélyt, hogy akár beverekedje magát a riói olimpiára. Igen ám, de ez nem olyan egyszerű.

Igor Hinics London után lemondta a válogatottságot. Azóta nem is gondolkozott, hogy visszatérne a csapatba, olyannyira, hogy nem is szerepel a 39 esztendős egykori klasszis világverő klubcsapatban, hiszen jelenleg az ENKA Isztambul játékosa. A Horvát Szövetség kész tényként kezelte, hogy Hiniccsel számolhat, mikor jött a hír, hogy a játékos nem kíván élni a lehetőséggel, és saját maga “mondta le” a zadari szereplést valamint tájékoztatta a szövetségi kapitányt is döntéséről.

Fotó: ReutersHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek