2020 szeptember 22.

BL: íme, a selejtező menetrendje, buborékban rendezik a csoportkört

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének menetrendjét, a főtábla mérkőzéseit “buborékban” rendezik.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az előző szezon félbeszakadt és nem is hirdettek győztest, ezért a LEN a mostani idényben úgy döntött, hogy csak 12 csapat lesz érdekelt a sorozatban, amelynek tíz együttes – köztük az így címvédő FTC-Telekom Waterpolo – meghívásos alapon már biztos résztvevője.

A fennmaradó két helyért 18 csapat küzd meg egymással, az A és a B jelű csoportokban két-két alcsoportot alakítottak ki, itt a körmérkőzéseket követően az első helyezettek játszanak majd a BL-indulásért, de a többi helyezésnek is lesz jelentősége, ugyanis a búcsúzók az Eurokupában folytatják, a sorsolásnál pedig számít, ki hányadik helyen végzett.

A kvalifikációt november 11. és 15. között bonyolítják le, az OSC Budapesten a B1 csoportban játszik majd az orosz Szintez Kazany, a szerb Radnicki Kragujevac, a spanyol CN Terrassa és a francia Tourcoing együttesével. A Szolnoki Dózsa az A1 csoportban Olaszországban a horvát Mladost Zagreb, a francia Paix d’Aix és a görög Ydraikos társaságában szerepel.

A LEN keddi közleményéből az is kiderül, hogy a főtábla küzdelmeit úgynevezett buborékban rendezik majd meg, három különböző időpontban két-két helyszínen játsszák majd le a tíz fordulót.

Bajnokok Ligája-selejtező csoportjai:

A-csoport (Siracusa, Olaszország):

A1: Ortigia Siracusa (olasz), CN Barcelona (spanyol), Steaua Bucharest (román), Jadran Split (horvát), Primorac Kotor (montenegrói)

A2: Szolnoki Dózsa, Mladost Zagreb (horvát), Paix d’Aix (francia), Ydrakos (görög)

B-csoport (Budapest):

B1: OSC Újbuda, Sintez Kazan (orosz), Radnicki Kragujevac (szerb), Terrassa (spanyol), Tourcoing (francia)

B2: Vouliagmeni (görög), Brescia (olasz), CSM Oradea (román), Enka Istanbul (török)

A Bajnokok Ligája főtábláján vannak:

FTC, Olympiakosz (görög), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Marseille (francia), Spandau 04 (német), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Waspo 98 Hannover (német), Herceg Novi (montenegrói).

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek