2014 július 29.

Elbúcsúzott a szurkolói villamos

Vasárnap véget ért a Vízilabda Európa-bajnokság, magyar sikerekkel. A női vízilabda válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot, míg a férfiak ezüstéremmel. A július hónapban közlekedő vízilabda szurkolói villamos így sok, felejthetetlen élmény helyszíne volt, utasai pedig szurkolhattak és nyereményekért játszhattak a járművön.szurkoloi villamos01
A vízilabda szurkolói villamos 2014. július 4-én tette meg első útját, azóta folyamatosan rótta az utakat három villamos útvonalon. Az indulása óta összesen 330 órát volt forgalomban, ez idő alatt pedig 4550 kilométert tett meg utasokat szállítva. Az egy hónap alatt több mint 1,5 millió ember utazott az egyedi díszítésű szurkolói villamoson. A villamoson utazók nem csak a játékosokat ismerhették meg a kivetítőkön futó kisfilmekből, és szurkolhattak a férfi és női válogatottnak a meccsek alatt, de promóciós aktivitásokban is részt vehettek. A szurkolói villamoson 6 alkalommal vehettek részt vízilabdával kapcsolatos kvízjátékban az utasok különböző nyereményekért, sőt, apró ajándék, emlék nélkül senki nem szállt le a villamosról.

„Jó volt ismét azt tapasztalni, hogy milyen sportszeretőek vagyunk, mennyire kedvelik a vízilabdát az emberek. Aki felszállt a villamosra és utazott rajta, csak szép emlékekkel távozott. Reméljük, lesz még folytatása kezdeményezésünknek.” – mondta el Veréb Evelin, a szurkolói villamos ötletgazdája, a Teamforce Sportmarketing ügynökség munkatársa.

„Több mint 80 ezer szurkoló látogatott ki a Margitszigetre az Európa-bajnokság ideje alatt. Kimagasló érdeklődés kísérte vízilabdázóinkat, akik szép sikereket értek el a hazai rendezésű kontinens viadalon.  A Magyar Vízilabda Szövetség köszöni és gratulál a női és férfi válogatottak eredményéhez, hiszen ők kellettek ahhoz, hogy igazi pólóünnep legyen nap, mint nap a Hajós uszodában – nyilatkozta Nemcsik Balázs az MVLSZ főtitkára.

„Nagyon örülünk a bronzéremnek, amihez a magyar szurkolók rendíthetetlen támogatása is kellett. A csapat minden tagja érezte a szeretetet, ami körülvesz bennünket, és nem csak a lelátókról. Tudtuk és éreztük is, hogy az egész ország velünk küzdött és harcolt, szurkolt nekünk a lelátón, a tv előtt ülve vagy akár útközben itt a szurkolói villamoson. A teljes csapat nevében köszönöm a szeretetet és támogatást minden vízilabda rajongótól.” – beszélt érzéseiről Merész András, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

„A szurkolók támogatása nekünk is nagyon sokat jelentett – nyilatkozta Varga Dániel az ezüstérmes férfi vízilabda válogatott csapatkapitánya. Szerettük volna a világbajnoki cím mellé, hazai közönség előtt megszerezni az Európa-bajnoki aranyérmet, de ez most nem sikerült. Nagyon büszke vagyok a csapatra és minden szurkolóra, akik ebben a két hétben minket buzdítottak, üzenetekkel, jókívánságokkal, gratulációkkal halmoztak el bennünket. Köszönöm a csapat minden tagja nevében a folyamatos bizalmat és támogatást.”

„Az Univer Zrt. büszke arra, hogy Magyarország legsikeresebb csapatsportágának támogatója. A magyar vízilabdának sikeres a múltja, az Európa-bajnokságon elért eredményeket nézve sikeres a jelene és hisszük, hogy ugyanilyen, érmekkel teli lesz a jövője is. A magyar vízilabda egy olyan „Hungaricum”, melyre mindenki csak büszke lehet! Gratulálok a női és férfi válogatottak eredményéhez, a Magyar Vízilabda Szövetségnek a kitűnő szervezéshez és hangulathoz, melyet szurkolóként én is átélhettem a helyszínen – mondta Tóth-Csanádi Zita, az Univer vezérigazgató-helyettese.

A vízilabda szurkolói villamos 2014. július 31-ig közlekedik a 24-es villamos útvonalán, Közvágóhíd és Keleti Pályaudvar között.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.