2017 július 10.

Egyre jobb formában a magyar válogatott vb csoportellenfele

Az olasz válogatott is jól hangolt a vb-re.

pietrofiglioliolasz

A mieink a BENU Kupát, az olaszok pedig a siracusai Hat Nemzet tornáját nyerték meg a hétvégén. A döntőben ráadásul a horvátokat verték a taljánok három góllal. Érdekesség, hogy ezen a meccsen sem játszott a Sandro Sukno, ahogy a világligán sem, mikor ötméteresek után kaptak ki a horvátok. A harmadik helyen a görögök végeztek, miután az ausztrálokat verték, míg az ötödiken az oroszok, akik némi meglepetésre az amikat intézték el.

Figyelemreméltó, hogy a vb-n az ausztrálokkal és az olaszokkal is egy csoportban vannak a mieink (a franciák vannak velük egy négyesben még). Papíron a két legerősebb csapat a csoportban az olasz és a magyar  július 19-én csap majd össze. A csoportelsőség jól fizetve, hiszen rögtön a negyeddöntőben találná magát a csapat, ahol egy görög, spanyol vagy amerikai ellenféllel küzdhet meg az elődöntőért.

Hat nemzet tornája, helyosztók: (Siracusa)

Olaszország – Horvátország 9-6 (2-3, 2-2, 3-0, 2-1)

Olaszország: Del Lungo, F. Di Fulvio 2, N. Gitto, Figlioli 1, Fondelli 1, Mirarchi, Nora 2, Presciutti, Renzuto, Bodegas 2, Aicardi 1, Bertoli, Volarevic.

Horvátország: Bijac, Macan, A. Petkovic 1, Loncar 2, Jokovic, Buljubasic, Vukicevic, Buslje 1, L. Fatovic, Krapic 1, Setka, Garcia 1, Marcelic.

3. helyért:

Görögország – Ausztrália 10-6 (5-4, 3-0, 1-1, 1-1)

Görögország: Flegkas, Genidounias 1, Dervisis 2, Kanakakis Fountoulis (c) 3, Kapotsis, Papamastasiou, Delakas, Mourikis 1, Kolomvos 1, Gounas 2, Vlachopoulos, Galanopoulos.

Ausztrália: Slade, Putt, George Ford 1, Kayes 3, Power, Kearns, Gilchrist, Younger, Andrew Ford 1, Kremers, Hollis 1, Brooks, Hyranthos.

5. helyért:

Oroszország – USA 10-6 (2-1, 3-3, 2-2, 3-0)
Oroszország: Korneev, Lazarev 4, Vasilyev, Derevankin 1, Bugaychuk, Ashaev 1, Merkulov 1, Nagaev 1, Suchkov, Kholod 1, Lisunov, Shepelev 1, Statsenko.

USA: Holland, Hooper, McConnell, Detrane 2, Obert 1, Hallock 1, Cupido, Vavic 1, Carniglia, Bowen 1, Ramirez, Roelse, Blake Parrish, Wolf.

A Vb teljes programja…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.