2020 december 23.

Egy válogatott visszamondta az olimpiai kvalifikációs tornát

Nyolc válogatott maradt!

Felnőtt női válogatottunk befejezte a munkát, de négy nap pihenő után ismét folytatja a januári kvalifikációs trónára való tréningeket.

Bíró Attila az edzések után elmondta: az a legjobb hír, hogy nincs hír. Kisebb sérülések vannak, amúgy minden a legnagyobb rendben. Tulajdonképpen idáig tartott a munka erőkifejlesztő, állaóképességi része, mostantól könnyítünk, gyorsítunk. A KSI és az UVSE fiú serdülőcsapatai is segítették a munkánkat, közös edzőmeccsekkel igyekeztünk fejleszteni a fejleszteni valót – mutatott rá az mvlsz.hu-nak.

Hozzátette: természetesen készülünk az ellenfelekre, ám miután már március óta tudjuk, hogy velük kell játszani, túlzásba sem akarjuk vinni a velük való foglalkozást. Az erőviszonyok nagyjából kiegyenlítettek, nem szabad görcsösnek lenni, lazán kell vízilabdáznunk, így érhetjük el igazán a célunkat. Addig olyan tűzben kell tartani magunkat, hogy bármilyen külső tényező – gondolok itt sérülésre vagy a vírushelyzetre, betegsége – esetén se jöjjünk zavarba. Ezen dolgozunk a legtöbbet.”

A januári tornával kapcsolatban hír, hogy Üzbegisztán is visszalépett a tornától.

A női válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

Női olimpiai selejtező, Trieszt – 2021. január 19-24.:
A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Szlovákia
B-csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, KazahsztánHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek