2015 december 16.

Egy nagy név biztosan nem lesz ott az Eb-n

Meglepőt húzott Gabi Hernandez, ugyanis a szövetségi kapitány nem tart igényt a válogatott erősségére.

garcia

Mint arról beszámoltunk, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Gabi Hernandez kihirdette Eb-keretét, ahol több nagy visszatérő is van, például A kapuban Pinedo vagy a mezőnyben Gulliermo Molina. Egy húzóember azonban hiányozni fog a csapatból, hiszen Xavi Garciára nem tart igényt a szakvezető. A 31 éves balkezes játékos idén a Vodafone Kupán is ott volt. Az érintett így kommentálta az esetet: “Most minden erőmmel a klubomra koncentrálok, szeretnék bejutni a BL Final Six-be és ott minél tovább.”

A spanyolok viszonylag erős négyesben kerültek az Eb-n, hiszen a szlovákokkal, a montenegróiakkal és a hollandokkal küzdenek majd meg a csoportban.

A spanyol válogatott bő kerete az Eb-re:

Marc Roca, Alberto Munárriz, Marc Minguell, Albert Espanol, Fran Fernández, Szirányi Balázs, Roger Tahull, Daniel López Pinedo (CN Atlètic Barceloneta), Inaki Aguilar, Ricard Alarcón (CN Terrassa), Eduardo Lorrio, Alberto Barroso (Real Canoe NC), Guillermo Molina (AN Brescia), Gonzalo Echenique (Primorje Rijeka), Blai Mallarach (Olympiakosz), Gonzalo López-Escribano (CN Sabadell), Pau Bach (Quadis CN Mataró).  Álvaro Granados, Oriol Rodríguez (CN Terrassa)- utóbbi két játékos meghívott juniorkorúHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek