2015 június 30.

Egy hét múlva Vodafone-kupa – Szivós ismét válogatott

Július 9. és 11. között már ötödik alkalommal rendezik meg a legrangosabb hazai vízilabdatornát, a Vodafone-kupát, ezúttal Olaszország, Ausztrália és Spanyolország kapott meghívót. A sajtótájékoztatón Benedek Tibor bejelentette, hogy Szivós Márton visszakerül a csapatba, szerkezeti okok miatt pedig Salamon Ferenc kikerül.2015vodafonekupasajttaj05

A jövő hét második felében, július 9. és 11. között, vagyis csütörtöktől szombatig rendezik meg a Margitszigeten a Vodafone-kupát, a legrangosabb hazai férfi vízilabdatornát. Ez már az ötödik alkalom, hogy így hívják a nemzetközi tornát, amelyen a magyar válogatott mellett ezúttal Ausztrália, Olaszország és Spanyolország szerepel.

Az esemény sajtótájékoztatóját kedden tartották, szintén a Margitszigeten, a szövetség székházának teraszán. Elsőként Kemény Dénes, a szövetség elnöke kért szót. Említette, hogy a világliga hektikus volt, és bár ezúttal nem jött ki a lépés a magyar válogatottnak – 6. lett a csapat – a nyáron még számtalan nagy esemény lesz, bízvást reménykedhetünk még érmek sorában. Benedek Tibor szövetségi kapitánymeglepő bejelentéssel nyitott: a balul sikerült világliga-döntő után Szivós Márton visszakerül a válogatott keretbe, Salamon Ferenc helyére. “Ennek nem személyi, hanem taktikai okai vannak – mondta el –  ugyanis Varga Dániel így visszakerül a rossz kéz oldalra”. Hozzátette: “Soha nem gondoltam, hogy kapitányságom alatt mindig igazam lesz. Ha látom, hogy valami nem működik, változtatok, ahogy ezúttal is. Bizonyos szerkezeti változtatásokat eszközöltem a világligára, amelyek nem működtek. Remélem, hogy a megváltozott szerkezeti felállás jobban fog működni. Van három meccsünk erre.”

Madaras Norbert elmondta, hogy üdvözli a személyi változást. A világliga 6. helye nyomott hagyott a csapaton, éppen ezért most duplán jó, hogy egyből hazai medencében adódik lehetőség a javításra, közvetlenül a világbajnokság előtt. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke elmondta, hogy a cég az egyik legsikeresebb üzleti évén van túl, így örömmel támogatja továbbra is a szövetséget és a Vodafone-kupát. Ezt követően a két elnök kézjegyével szentesítette azt a szerződést, amellyel a Vodafone Magyarország további egy évvel támogatja szövetséget. Végezetül elhangzott, hogy érdemes sietni a jegyvásárlással, mert a 3500 elérhető jegyből 2500 már elfogyott, tehát várhatóan telt ház lesz!

A Vodafone Kupa utolsó napján több különböző mérkőzést rendeznek, a női válogatott is vízbe száll, valamint az országos strandvízilabda-bajnokság fináléjára is ekkor kerül sor.

A 2015-ös Vodafone-kupa programja:

Július 9., csütörtök:

17:30 Olaszország – Spanyolország

19:30 Magyarország – Ausztrália

Július 10., péntek:

17:30 Olaszország – Ausztrália

19:30 Magyarország – Spanyolország

Július 11., szombat: 

12:00 Strandvízilabda döntő

13:00 Női válogatott mérkőzés: Magyarország – Ausztrália

14:30 Gyermekmérkőzés: Régiók csatája

16:00 Férfi utánpótlás válogatott mérkőzés

Férfi válogatott mérkőzések:

17:30 Ausztrália – Spanyolország

19:30 Magyarország – Olaszország

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs., Sz. B.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek