2014 december 03.

Eger: Biros már vízben, revánsvágy a Szolnok ellen, cél a kupagyőzelem

Az egriek a férfiaknál és a nőknél egyaránt érdekeltek a Magyar Kupa hétvégi helyosztóiban. Nincs könnyű helyzetük: mindkét csapat a bajnokság hibátlan listavezetőjével találkozik. Petrovai Márton másodedzőt faggatta a helyzetről a vizipolo.hu

DSC_9072_ZF-Eger_2014

Pénteken az elődöntőket rendezik meg a férfi vízilabdázók Theodora Magyar Kupájában, a Honvéd az OSC-vel, az Eger a Szolnokkal került össze. Ez utóbbi párosítás is sok érdekességet rejt, nem véletlen a kiemelt figyelem. A Szolnok a listavezető, de a bajnok az Eger. A bajnokságban egyszer már összekerültek, akkor nagy küzdelemben, egy góllal nyert Egerben a trónkövetelő. Mindkét csapat célra egyértelmű: felülni a Szeged által üresen hagyott trónra, vasárnap este kupagyőzelmet ünnepelni.

Petrovai Márton, az egriek másodedzője sem kertelt: – Vissza kell vágnunk a bajnokságban elszenvedett vereségért. Akkor tartalékosak voltunk, Biros Peti, Erdélyi Balázs és Hárai Balázs sem lehetett velünk, három olyan meghatározó játékos, akik nélkül ha nem is lehetetlen, de nagyon nehéz nyerni. Most azonban más lesz a helyzet, a célunk a kupagyőzelem.

– Mi a helyzet Biros Péterrel?

– Peti sérülés miatt több, mint két hónapot hagyott ki. A héten vízbe szállt, edzett velünk, de rá ebben az évben már nem számíthatunk. Lélekben velünk lesz, és ez sokat dob a csapaton.

Az egriek két fronton szállnak harcba a hétvégén, ugyanis a női csapatuk is elődöntőt játszik, a bajnokság listavezetőjével, az UVSE-Centrállal csapnak össze szombaton.

– Akárcsak a férfiak, a női csapat is kicserélődött, de van két-három olyan játékosunk, akik eldönthetik a mérkőzést. Egyetértek a vetélytársak véleményével, az egri csapat a fekete ló, bármire képesek lehetünk. Esélyünk van, élni kívánunk vele – mondta el Petrovai Márton.

Vízilabda Theodora Magyar Kupa, négyes döntő

December 5., péntek:

Férfiak. Elődöntők:

17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd OSC-Újbuda
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép

December 6., szombat:

Nők. Elődöntők:

 
16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál

December 7., vasárnap:
 
17:10 Theodora Magyar Kupa női döntő
19:00 Theodora Magyar Kupa férfidöntő

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek