2018 augusztus 03.

Edzősors: Kétszeres olimpiai bajnokunk női tréner lesz

Legutóbb a Debrecen férfi csapatánál láthattuk Varga Tamást, most a Szeged Ob I-es női csapatát fogja trenírozni.

Debrecen20151006

Hat éve vagyok edző, eddig csak férfi vonalon dolgoztam, így nagy kihívás ez számomra. Az utolsó pillanatban jött ez a lehetőség, hiszen már szinte elígérkeztem egy utánpótlás-akadémiához. Mivel Szegeden telepedtünk le a családommal, nagyon örültem az ajánlatnak – mondta Varga Tamás a delmagyar.hu-nak.

Kétszeres olimpiai bajnokunk 2013-tól 2016-ig irányította a Debrecen férfi csapatát, ezek után lett a 2004-es korosztályos válogatott edzője.

– Nem szeretnék konkrét helyezés elvárásával nyomást tenni a keretre, hiszen egészen fiatal a társaság. De ez adja a másik kihívást, hiszen alakítható a csapat, az én elképzeléseim szerint. Szeretném, ha ebben a szezonban igazi nagybetűs csapattá kovácsolódnánk, amelyben mindenki egymásért küzd. A szezon végén pedig levonhatjuk a főbb tanulságokat, és úgy alakítjuk a keretet, amely később folyamatosan előreléphet. Szegeden épül majd egy szép új uszoda, ez is motivációt jelent a hosszú távú építkezéshez – mondta terveit Varga Tamás.

Az új csapat nagyjából összeállt. Árkosy Lilla, Lengyel Dominika, Lengyel Anett, Rácz Daniella, Tóth Petra, Botka Zsófia, Karai Nikolett, Tóth Viktória, Zántó Kata maradt mellettük több tehetség is lehetőséget kaphat, mint pédául: Ladócki Anna, Kispál Réka, Katona Csenge, Torma Bianka, Vidovics Nóra, Fáy Róza.

Távozott a csapattól: Nikki Marie Bell és Tess Hosking, Mihály Kinga és Kádár Ildikó is. Helyettük Trifán Dóra, Gyöngyösi Boglárka, Ádám Emília, Brezovszki Gerda csatlakozott az együtteshez.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek