2017 július 18.

Ebből a meccsből csak meríteni tudunk – a főszereplők véleménye

Manhercz Krisztián kívánni sem kívánhatott volna jobb kezdést a vb-n, Varga Dénes pedig már az olszok elleni meccsről beszélt.

Budapest, 2017. július 17. Varga Dénes a férfi vízilabdatorna B csoportjában játszott Magyarország - Ausztrália mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 17-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

Budapest, 2017. július 17.
Varga Dénes a férfi vízilabdatorna B csoportjában játszott Magyarország – Ausztrália mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 17-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A négy gólt szerző csapatkapitányunk, Varga Dénes eképp vélekedett a meccsről: Elképzelhető, hogy volt egy kis nyomás rajtunk a közönség és a hazai pálya miatt, de ha magamra gondolok, akkor nem a válasz. Elég régóta készülünk arra, hogy ezt élményként éljük meg, hogy itthon játszunk. Ha ez is volt az oka az elején, hamar átfordult. Egyértelműen jobb csapatnak tartom az olasz válogatottat, mint az ausztrált, ezt mutatja a játékképük, színvonalas és kiegyensúlyozott soraik vannak – fejezte be.

A kétgólos vb újoncunk, Manhercz Krisztián így értékelt: Nagyon jó volt a meccs, kívánni sem kívánhattam volna jobbat kezdésnek. Úgy érzem, sikerült kiszolgálnunk a közönséget, ebből csak meríteni tudunk ebből a meccsből. Voltak hibák, de három gólt kaptunk csak. Minden meccs más, nem mondom azt sem, hogy minden meccsen hármat fogunk kapni. Az olasz egy nagyon jó csapat, világliga döntőt játszottak, ahol négy góllal is vezettek a szerbek ellen. Kemény mérkőzés lesz, de arra is fel fogunk készülni – mondta.

Emlékeztető:

Vizes vb, férfi vízilabda:

Ausztrália–Magyarország 3–13 (1–1, 1–4, 1–2, 0–6)
Vezette: Franulovic (horvát), Rotsart (amerikai)

Ausztrália: Hrysanthos – G. Ford, Edwards 1, Gilchrist, Younger 1, A. Ford, Hollis. Csere: Putt, Kayes 1, Power, Fannon, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

Magyarország: Nagy V. – Vámos 2, Hosnyánszky 1, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 4, Hárai 1. Csere: Török 2, Manhercz 2, Zalánki, Decker Á., Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz TamásHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek