2014 július 16.

Eb: Szurkolói Aréna Budapest szívében

Nem egy hétköznapi dobásra készül a Vodafone. Az Eb alatt az utolsó pár napban egy szurkolói Arénát húznak fel Budapest szívében, ahol különböző programokkal várják az érdeklődöket.

vodafone szurkoloi arena
Az Eb utolsó négy napjára Budapest belvárosában is szurkolhatunk a vízilabdásoknak. A Március 15.-e téren immár hétfő hajnal óta épülő, több mint 200 tonnás Vodafone Arénában a számos kísérő program mellett közel 300 néző szurkolhat, nézheti közösen a meccseket és reményeink szerint ünnepelheti majd a hazai sikereket, mondta dr. Beck György a szerdai sajtótájékoztatón.

Ha megtellik az Aréna, akkor a térről is tömegek nézhetik az Eb férfi és női elődöntőit.A szurkolói központ különlegességei közé tartozik az is, hogy az MTVA-nak köszönhetően nem csak az M1-en látható magyar vonatkozású meccseket láthatja a közönség a Március 15. téren, hanem valamennyi, adásba nem kerülő összecsapást is, tette hozzá Beck György, bejelentve egyben, hogy a Vodafone Magyarország, a vízilabda EB hivatalos telekommunikációs partnere.

„A Vodafone Arénában élőben, helyszíni kommentálással lehet megtekinteni azokat a meccseket is, amelyeket az M1 élőben nem közvetít” – mondta a sajtótájékoztatón Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője. „A helyszínen tehetséges, fiatal kommentátorok fogják közvetíteni az MTVA által csak a közönség hangjával átjátszott meccseket. A remélhetően minél több magyar érdekeltségű összecsapás előtt és után az M1 kapcsolja majd a Vodafone Arénát, ahol a TeleSport színpadon olimpia bajnok pólósok fogják elemezni a mérkőzéseket” – tette hozzá.

vodafone szurkoloi arena02

A több mint 200 tonnás, 700 nm-en elterülő létesítmény építése hétfőn hajnalban kezdődött el, mondta Baráth Péter a Vodafone márkaigazgatója. A 8*16 méteres medencébe 150 köbméter vizet szállítanak, a lelátókon pedig egy időben 290-en tudnak majd szurkolni a meccsek ideje alatt.

A szerdai sajtótájékoztatón Baráth Péter bemutatta a Vodafone és a MyActionCam.hu által az EB-re készített filmet, amelyben a világon először egy sportkamerákkal felszerelt vízilabda jár kézről, kézre Budapest legszebb pontjain. “Sportkamera specialistaként izgalmasnak tartottuk a Vodafone megkeresését. Lételemünk az innováció, így érdekes feladat volt sportkameráinkkal felszerelni egy vízilabdát, hogy különleges perspektívákból mutathassuk be ezt a sportot. A labda kialakítása nem volt könnyű, rengeteget kísérleteztünk mire megtaláltuk a megfelelő megoldást, amitől nem süllyed el, lehet dobálni, de közben a kamerák is jól működnek. Végül a harmadik próbálkozást siker koronázta, így születhetett meg a film” – mondta el Damak Ferenc, a MyActionCam.hu ügyvezetője.

A Vodafone Aréna látvány medencéjében az EB mérkőzések közötti szünetekben vízi sportos bemutatókra, illetve show mérkőzésekre kerül majd sor olimpikonok és más meglepetés vendégek részvételével, szombat és vasárnap este pedig hatalmas buli lesz ugyanott.
Az Arénába a belépés ingyenes, mindössze egy helyszíni regisztrációra lesz szükség.

A Vodafone Aréna nyitva tartása:

Július 24.    Csütörtök    09:00 -18:30
Július 25.    Péntek    09:00 – 23:00
Július 26.    Szombat    09:00 – 23:00
Július 27.    Vasárnap    09:00 – 23:00Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.