2018 július 30.

Eb-szereplés – Faragó Tamás megszólalt

A sportág legendája véleményt mondott az Eb szereplésről, csalódással és szomorúsággal tölti el, amit látott a kontinenstornán.

Barcelona, 2018. július 28. Németh Zsolt edzõ, Vámos Márton, Mátéfalhy Csaba kapusedzõ, Jansik Dávid, Angyal Dániel, Mezei Tamás, Manhercz Krisztián és Nagy Viktor (b-j) a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a hetedik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen 2018. július 28-án. A magyar férfi vízilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett, miután 9-8-ra kikapott Oroszország csapatától. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

“Ez egyértelműen csalódás és szomorúsággal tölt el minket – kezdte az inforadio-nak. Mindig meg voltunk róla győződve, hogy a világ vízilabdasportját mi irányítjuk, mi mondjuk meg, hogy merre fejlődjön és azt vettük észre, hogy közben a világ elhaladt mellettünk -tette hozzá.

Faragó kiemelte, játéktudásban, taktikai gondolkodásban a világ megelőzött minket, így joggal mondhatjuk, hogy ez az eredmény elég karcsú, és van mit tanulnunk a többiektől.

“A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem találunk játékosokat, hiába nevelünk tömegeket, a tömegekből tehetségek nem jönnek ki, és ezek a tehetségek a világ viszonylatában nem ütik meg azt a szintet, amit mi várhatunk”
– tette hozzá.

A sportág legendája elmondta, mindig a vezető viszi el a balhét, mindig a szakvezetőnek kell produkálni az eredményt, függetlenül attól, hogy milyen célt tűz ki maga elé, ennek ellenére. Märcz Tamás ennél lényegesebben többet tud, és miután a játékosok csinálják az edzőt, ő is ebben a helyzetben tanácstalan és csak sodródott az eredményekkel” – fejezte be Faragó Tamás.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek