2018 július 22.

Eb: Három góllal legyőztük a hollandokat – Most Szerbia következhet

Ott vagyunk a legjobb nyolc között az Eb-n. Jöhet Szerbia az elődöntőért.

Barcelona, 2018. július 22. Bedõ Krisztián (b) és a holland Jesse Koopman (j2) a  barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján a negyeddöntõbe jutásért játszott Magyarország - Hollandia mérkõzésen 2018. július 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

A csoportban elért második helyünk után, a negyeddöntőért a hollandokkal találkoztunk.

A mérkőzés jól indult, Bátori jóvoltából mi szereztünk vezetést, azonban Koopman majd Filipovics révén megfordították a tulipánsok az állást, 1-2. Ezek után sikerült ismét visszavenni a mérkőzés irányítását, hiszen Vámos majd Pohl révén már ismét nálunk volt az előny, 3-2. Az első negyed végig megmaradt a közte egy, hiszen 5-4 állt az eredményjelzőn. A második nyolc percben 6-6-ig tartotta magát ellenfelünk, azonban utána Vámos duplájával majd Pohl találatával már 9-6 volt ide.

A nagyszünet után is folytatódott a gólgyártás, Zalánki majd Erdélyi is betalált így már 11-6 volt ide. A záróetapot azonban 11-7-ről kezdhettük. Az utolsó negyedet megnyerte a holland együttes, közte három azonban megmaradt, a vége 12-9. A győzelem azt is jelenti, hogy az elődöntőért a címvédő Szerbia következhet.

Európa-bajnokság, a negyeddöntőért: 

Magyarország-Hollandia 12-9 (5-4, 4-2, 2-1, 1-2)

Magyarország: Nagy V. – Vámos 4, Mezei, Jansik D., Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 1. Csere: Angyal 1, Manhercz, Zalánki 3, Bedő, Pohl 2. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Hollandia: Wagenaar – Winkelhorst 1, van der Horst, Lindhout, M. Filipovic 2, Janssen, Koopman 2. Csere: van den Burg 1, van Ijperen 1, Gottemaker 1, Muller, Lucas 1. Szövetségi kapitány: Robin van GalenHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek