2015 december 23.

Eb-felkészülés: Nehéz helyzetben a német válogatott!

Két kulcsjátékosára sem számíthat az Eb-n Patrick Weissinger. A német válogatottban azonban két honosított szerb játékos is ott lehet a kontinenstornán.

nemetvalogatott01

A német válogatott szeptemberben Máltán szerezte meg a belgrádi Eb repülőjegyet. Az új szövetségi kapitány Patrick Weissinger tehát jól vizsgázott. A trénert a nyáron nevezték ki Nebojsa Novoselac helyére.

A bő kerethirdetés már megtörtént a januári tornára. A Spandau adja a válogatottba a legtöbb játékost. Itt játszik Mateo Csuk és Marin Restovics, akiket idő közben honosított a szövetség, így könnyen lehet, hogy ott lesznek a kontinenstornán. A csapat erősebbnek mondható a két játékossal, igen ám, de a napokban derült ki, hogy a csapat kapitánya – korábban a Vasasban is pólózó – Moritz Oeler kidőlt a sorból. Sőt! Andreas Schlotterbeck játékára sem számíthat a szakvezető, így igen nehéz helyzetbe került a csapat.

A németek az Eb-ig az olaszokkal Ostiában edzőtáboroznak, majd Dubrovnikba és Herceg Noviba utaznak. Az Eb a csapat az olaszokkal, a románokkal és a grúzokkal találkozik.

A német válogatott bő kerete az Eb-re:

Mateo Cuk, Tim Höhne, Maurice Jüngling, Tobias Preuß, Marin Restovic, Christian Schlanstedt, Marko Stamm (Wasserfreunde Spandau 04), Dennis Eidner, Philipp Kalberg, Jan Obschernikat, Julian Real, Moritz Schenkel, Paul Schüler (alle ASC Duisburg), Heiko Nossek, Timo van der Bosch (SSV Esslingen), Erik Bukowski und Roger Kong (Waspo 98 Hannover)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek