2014 július 13.

Eb-esélyek: A szerbek címvédésre készülnek, a horvátok érmet szeretnének, Benedek lépésről-lépésre haladna

A mai nemzetközi sajtótájékoztatón, az elmúlt három nagy világverseny győztes csapatának kapitányai értékeltek. Ivica Tucak az első háromba várja a horvátokat, Benedek Tibor a holnapi mérkőzésig lát előre, míg Dejan Szavics a címvédésben bízik.

2014 Eb nemzetkozi sajotajekoztato04


A mai nemzetközi sajtótájékoztatón megszólaltak az elmúlt három világverseny győztes csapatainak szövetségi kapitányai. A LEN vezetők és a szervezőbizottság tagjai után ők értékelték csapataik felkészülését, és hogy mit várnak a kontinenstornától. (Képriportunk a sajtótájékoztatóról)

Ivica Tucak, a londoni olimpián aranyérmes horvátok szövetégi kapitánya.:  Az eindhoveni kontinenstorna rosszul sikerült a számunkra hiszen ott a 9. helyet szereztük meg, ez nem igazán tükrözte a teljesítményünket, ráadásul selejtezőt kellett játszanunk, hogy ide eljussunk. A felkészülésünket sérülések hátráltatták, de szeretnénk érmet szerezni Budapesten.

Benedek Tibor, a világbajnok  magyar válogatott szövetségi kapitánya.:  “Jól sikerült a felkészülésünk, felfelé ívelő pályát mutattunk végig és a világligán is jól szerepeltünk. Készen állunk a holnapi spanyolok elleni találkozóra. Bármennyire is készülünk a hazai közönség szeretetére ez biztos az első pillanatban meg fog csapni minket, ekkor azon leszünk, hogy ezen átlendüljünk. Nem vagyunk hozzászokva 6 ezer ember buzdításához, viszont nem gondolom, hogy ez teher lenne a számunkra. A spanyolokkal a londoni olimpián mérkőztünk meg utoljára, így kevés a tapasztalatunk velük szemben, de ugyanez igaz fordítva is. Az első mérkőzésünket szeretnénk megnyerni, csak a holnapi spanyol mérkőzésig látok előre.

Dejan Szavics, a Eb-címvédő szerbek szövetségi kapitánya.: Fantasztikus, hogy itt játszhatunk, ez a vízilabda temploma. Biztos vagyok benne, hogy a szervezés és a mérkőzések is jók lesznek.  A barcelonai vb-n rengeteg szervezeti problémánk volt – itt a 7. helyen fejeztük be a tornát – de ezeket a gondokat mostanra sikerült kiküszöbölnünk. Ráadásul a szerb vezetés sem tesz ránk akkora nyomást. A trónon szeretnénk maradni. – fejezte be a szakvezető.

A holnapi nyitónapi Eb menü:

11:30 Horvátország – Németország

13:00 Románia – Grúzia

14:30 Franciaország – Szerbia

16:00 Montenegró – Görögország

19:00 Olaszország – Oroszország

20:30 Spanyolország – MagyarországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.