2014 július 19.

Eb, 6. nap: Csoportgyőzelmet és Eb elődöntőt ért a németverés

A Benedek-csapat ma is győzni tudott az Eb-n, most mieink áldozata a németek voltak. A siker azt is jelenti, hogy az utolsó találkozótól függetlenül megnyerte a csoportját és bejutott az elődöntőbe…

2014 6nap04
Érdekesség, hogy utoljára Eb-n Németország 1989-ben tudott ellenünk nyerni, akkor Bonnban, 11-9-re. (Képriport a mérkőzésről)

A legutolsó mérkőzést pedig nem is olyan régen, a Németország Kupán játszotta a két csapat, akkor 10-8-ra nyertünk.

Az első negyedben gyorsan kétgólos előnyre tette szert a németek. Két kiállításnak is köszönhetően, az egyiknél Marco Stamm volt eredményes, a blokkok mellett és Nagy Viktor keze között ment be a labda, majd Oelernek tették be, akinek csak be kellett pofoznia. Ezek után Hosnyánszky vágott be egy fórt, majd ismét Stamm lőtt messziről, 3-1. Innentől kezdve azonban a miénk volt a negyed Vámos majd Decker és a végén Varga Dénes révén megfordította a csapat a mérkőzést, 4-3 volt.

A második negyedben sem tudtunk elhúzni, sőt Nossek duplájával visszavette a vezetést a német csapat, ekkor Varga Dénes vette a hátára a gárdát. A negyed végére pedig Varga Dani ötösével és Szivós bombájával már 9-7 volt az állás ide.

2014 6nap03

A harmadik negyedben Nagy Viktor parádézott, ezt jól jelzi az, hogy 30%-os védési mutatója feljavult 56%-ra. A védekezésünk is kezdett egyre jobban muzsikálni, ennek köszönhetően nem kaptunk gólt. Elől pedig lőttünk hármat, így tisztes különbséggel 12-7-ről kezdhettük meg az utolsó negyedet.

A záróakkordban Oeler rezgette meg a hálót, majd jöttek erre sorban a válaszok, Hárai két találata között Varga Dumi majd és Vámos Márton is eredményes volt, ezzel pedig 16-8-ra gólzáporos győzelmet arattunk.

A siker azt is jelenti, hogy a hétfői horvát mérkőzés számunkra tét nélküli lesz, hiszen csoportgyőzetesként elődöntős a Benedek-csapat, így a negyeddöntőt kihagyja és jövő hét pénteken játszik. Az ellenfele a B csoport másodikja és az A  gruppettó harmadik helyén végzett együttes mérkőzésének győztese lesz.

2014 6nap02

Németország – Magyarország 8-16 (3-4, 4-5, 0-3, 1-4)
Gólszerzők: Oeler 2,  Stamm 2, Nossek 2, Schlotterbeck 1, Real 1, illetve Varga Dénes 5, Vámos 2, Hosnyánszky 2,  Hosnyánszky 2, Decker Á. 1,  Erdélyi 1, Varga Dániel 1, Szivós 1, Hárai 1

Benedek Tibor szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1 csatornán nyilatkozva azt mondta, a találkozó elején problémájuk volt az emberhátrányos helyzetek megoldásával, de ezt a nagyszünetben sikerült megbeszélniük.

“Ezután már nem jelentettek akkora gondot a németek gyors emberelőnyös akciói, ezen kívül fizikálisan is jobban bírtuk a végét, s rendszerint megfelelően ki tudtuk védekezni a németek támadásait” – nyilatkozta Benedek Tibor.

Erdélyi Balázs: Az elején nehezen indult a találkozó. Védekezési hibákat követtünk el és így Viktornak sem volt könnyű. Aztán belerázódtunk, egyre jobban játszottunk és a végén nyertünk.

Varga Dénes a Magyar Televíziónak: „A legnagyobb erőnk, hogy nagyon homogén társaság vagyunk, napról napra másnak jön ki a lépés, ma én lőttem öt gólt, de korábban volt ez máshogy is, és lesz is máshogy, ez egészen biztos. Nem hálás műfaj a németek elleni kötelező győzelem a Margitszigeten, főleg nagyközönség, és ilyen nagy diadal után. Kicsit erőszakosabban kezdtek, de sokszor játszottunk ellenük, így tudtuk, hogy ez a második félidőre átfordul. Magas hőfokon égtünk az előző mérkőzésen, ez lelkileg is kivett belőlünk sokat, személy szerint én tudtam volna pihenni még egy napot, hogy úgy érezzem, minden rendben van”

A további mai eredmények:

Olaszország – Montenegró 6 – 6 (2-2, 0-1, 2-3, 2-2)

Szerbia – Horvátország 8-8 (2-3, 3-2, 1-2, 2-1)

Románia – Görögország 9-10 (3-2, 2-3, 2-2, 2-3)

Grúzia – Oroszország 12 – 16 (3-3, 1-4, 7-4, 1-5)

Spanyolország – Franciaország 13 – 5 (2-0, 3-3, 4-2, 4-0)

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.