2014 július 18.

Eb, 5. nap: A Vb-címvédő megszerezte első győzelmét

Elérkeztünk az Eb ötödik napjához, ma a hölgyeké a főszerep. Az első meccsen a spanyolok valósággal átléptek a franciákon, Minguel Oka-csapata tizennégy góllal győzött a gallok ellen. Eredmények, nyilatkozatok.

2014 5nap01
A női válogatottunk ma az első gőzelmére hajt. Előttünk azonban három találkozót is rendeznek.

Az első összecsapáson a spanyol Vb-címvédőhöz méltóan verték a franciákat. Roser Tarrago hat lövéséből hat gól lett, de Laura Lopez is parádés mérleggel rendelkezett a találkozón, aki 75%-os pontossággal tüzelt.

Franciaország – Spanyolország 4 – 18 (1-4, 0-6, 1-5, 2-3)
Gólszerzők: Daule 2, Mahieu 1, Gulliet 1 illetve Tarrago 6, Lopez 3, Garcia 2, Pareja 2, Bach 1, Ortiz 1, Miranda 1, Pena 1, Blas 1

Filippos Sakellis, a franciák mestere: A francia csapat egyszer vett részt az elmúlt tizenhárom évben Európa-bajnokságon. Nem egyszerű feladat itt játszanunk, de miden meccs egy jó lecke és tapasztalat, hogy a jövőben jobbak legyünk.

Minguel Oka, a spanyolok kapitánya: A legfontosabb az volt, hogy magunkhoz térjünk az oroszoktól elszenvedett vereség után, és játszunk ahogy tudunk. Elégedett vagyok a lányokkal, fegyelmezetten játszottunk és magas szinten teljesítettek. Tetszett, amit láttam, így folytatjuk tovább.

A britek szépen tarották magukat egészen a nagyszünetig, de utána kijött a két csapat közti különbség, és végül hat góllal nyertek a hollandok. A magyaros csoportban így a tulipánosok 100%-osak.

Nagy-Britannia-Hollandia 5-11 (1-2, 2-2, 1-3, 1-4)
Gólszerzők: Gibson-Byrne 2, Nixon 1, Hoy 1, Musgrove 1, illetve Genee 3, van der Sloot 2, Klaasen, Stomphorst 2, Megens 1, Smit 1

Kostantnios Vamvakaris, a britek kapitánya: A végsőkig küzdöttünk, büszke vagyok a csapatomra. Jól védekeztünk, és ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy mostmár nem azok a könnyen, akár 20 góllal is legyőzhető ellenfél vagyunk, akik korábbam voltunk. Csupán amitt vagyok csalódott, hogí Nagy-Britanniában megvonták a sportágtól a támogatást, így ez az utolsó világversenyem ezzel a csapattal.

Arno Havenga, a hollandok mestere: Nem vagyok teljesen megelégede a teljesítményünkkel, azzal első két negyedben sok helyzetet hagytunk  ki. Persze ez érthető, hiszen most egészen más körülmények közt játszottunk, mint két napja a magyarok ellen. Az utolsó két negyeddel azonban elégedett vagyok.

Oroszország – Olaszország 10-13

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.