2014 július 16.

Eb, 3. nap: Vereséggel kezdett női válogatottunk

Rosszul rajtolt női válogatottunk az Eb-n. Az első találkozón Hollandia útját állta Merész András csapatának. A Holnapután Görögország ellen javíthatunk.

2014 eb 3nap01
A legutóbbi kontinensviadalon hatodik, 2010-ben bronzérmes németalföldiek és a legutóbb világ- és Európa-bajnokságon harmadik magyarok korábban 12 alkalommal találkoztak Eb-n, s egy döntetlen mellett hétszer magyar, négyszer holland siker született.

Emberelőnyből a rivális jutott vezetéshez, majd akciógólból 2-0-ra elhúzott. A nyitónegyed közepén Keszthelyi Rita távolról vette be a bal alsó sarkot, Antal Dóra révén pedig meglett az egyenlítés is (2-2). Másodpercekkel az első szünet előtt Szücs Gabriella jobb felső sarokba vágódó bombagóljával már a vendéglátó csapat állt jobban, de a legutolsó pillanatban szerencsés – magyar kézről a hálóba jutó – találattal 3-3-ra módosult az állás.

2014 eb 3nap02

A második negyedben a center Tóth Ildikó juttatta a hálóba a labdát, ám gyorsan jött az egyenlítés, sőt az ellenfél újabb emberelőnyt értékesítve visszavette a vezetést (5-4). Nem sok időre: megúszás után Keszthelyi volt eredményes (5-5). És még a nagyszünet előtt megszületett a hatodik magyar gól is: Kisteleki Dóra pazar mozdulattal csavart a kapuba. A nyolc perc lejártakor azonban érkezett a ‘szokásos’ szerencsés holland válasz (6-6).

A harmadik játékrész az ifjabbik Kisteleki, Hanna jobb felső sarokba zúdított balkezes löketével indult (6-7), majd Szücs nem kevésbé látványos ejtésével folytatódott (6-8). Bár a labda nem jutott túl a gólvonalon, megadták, s a hollandok a hetedik találatuknak örülhettek, mi több: akciógóllal utolérték a magyarokat (8-8). Ezt az állapotot szüntette meg büntetőből a duplázó Kisteleki Hanna, csakhogy a hollandok sem hibáztak a hat az öt elleni játékban (9-9). Sőt: Fortuna kegyéből megint az utolsó másodpercben jött nekik össze az újabb gól is (10-9).

2014 eb 3nap03

A zárónegyedben tovább nőtt a holland előny (11-9), a magyar akciók befejezésébe ugyanakkor rendre hiba csúszott. Egészen a hajráig: másfél perccel a vége előtt Keszthelyi ejtett végre pontosan (11-10). Ám emberelőnyből betaláltak a hollandok, így bár Kisteleki Dóra még szépített (12-11), a vége egygólos magyar vereség lett.

Magyarország-Hollandia 11-12 (3-3, 3-3, 3-4, 2-2)
Gólszerzők: Keszthelyi 3, Kisteleki D., Szücs, Kisteleki H. 2-2, Antal, Tóth I. 1-1, illetve Genee, van der Sloot 3-3, Smit, Klaasen 2-2, Sevenich, van der Molen 1-1

‘Tizenkét kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni a jobb csapatok ellen, magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót, ezzel pedig a további utunkat is’ – nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány a lefújást követően az M1 csatornán. A szakember hozzátette: nekik elsősorban a keresztbejátszásra kell majd készülniük, de most a legfontosabb a görögök elleni pénteki mérkőzés.
‘Kicsit össze kell majd kaparni a társaságot, igyekszünk ezt úgy megoldani, hogy minél hamarabb túllendüljünk ezen a mai vereségen.’ – mondta a kapitány.

Tóth Ildikó, a vizipolo.hu-nak: Nincs pánik hangulat, megyünk tovább, mostmár a görögök elleni találkozó jár mindenkinek a fejében. Nem jöttek össze az utolsó passzok, benne lehetett a holland fejekben az utolsó ellenük vívott mérkőzésünk (a Thetis Kupán megvertük őket) most sokkal összeszedettebben játszottak.

Fotó: SzB

SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.