2016 július 06.

Eb 2020: Benyújtottuk a pályázatot

A Magyar Vízilabda-szövetség benyújtotta pályázatát a 2020-as olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra, a helyszín a 2017-es vizes világbajnokságra épülő Dagály uszoda lenne.

eb2014hajos

Az utóbbi két Eb nagy siker aratott. Nálunk a különleges margiszigeti atmoszféra, míg a szerbeknél a 16 ezer néző. A sikereken felbuzdulva, mint már megírtuk, a 2017-es Vb után, újabb nagy eseményt rendeznénk, hiszen 2020-ban, 2014 után ismét a kontinens legjobbjait szívesen látnánk, amelyre most a pólószövetség benyújtotta pályázatát.

A helyszín ezúttal nem a Margitsziget lenne, téli eseményről lévén szó – az olimpia miatt – a Dagály lenne az esemény központja.

„Többször jeleztem Paolo Barelli LEN-elnöknek és Gyárfás Tamás LEN-kincstárnoknak, hogy a 2020. januári póló Európa-bajnokság helyszíne Európa legszebb fedett uszodája, a megépülő Dagály központ legyen – mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke. – Köszönöm, hogy a vízilabda-szövetség által a jogdíjra és a szervezési támogatásra benyújtott kérelmünkre megkaptuk a kormánygaranciát, így az MVLSZ beadta a szervezési pályázatot a négy év múlva esedékes Európa-bajnokságra. Azért ilyen korán, hogy a LEN elnöksége akár a héten, akár egy későbbi időpontban a javunkra dönthessen.” – mondta az nso.hu-nak.

A pályázatok benyújtásának határideje szeptember lenne, de ezt már most megtettük. Mint ismeretes a 2018-as Eb-nek Barcelona ad majd otthont.

„Nagyon jól sikerültek az elmúlt években a vízilabda-szövetség által rendezett FINA- és LEN-események. Örülnék, ha az európai szövetség ismét az MVLSZ-t választaná, játékosnak, edzőnek is óriási élmény a hazai világesemény” – tette hozzá Benedek Tibor, aki 2001-ben játékosként, 2014-ben pedig szövetségi kapitányként szerepelt a budapesti Európa-bajnokságon.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek