2015 szeptember 21.

Dr. Szabó Tünde: “Nem kértem gondolkodási időt, úgy fogadtam el a felkérést”

Dr. Szabó Tünde, aki az elmúlt péntek óta már hivatalosan is az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, nem mond le a MOB elnökségében kiérdemelt helyéről és nemrégiben megválasztott alelnökként sem kér felmentést a Magyar Úszó Szövetségben.

Szabó_TündeFotó:Facebook

„Nem kértem gondolkodási időt, úgy fogadtam el a felkérést, mert azt óriási megtiszteltetésnek tartottam, és egészen biztos voltam abban, hogy jó döntést hozok. Versenyzőként majd diplomásként egész életemben azért dolgoztam, tanultam és igyekeztem folyamatosan fejleszteni a tudásomat, hogy a magyar sport hasznos tagja lehessek, amelyet mostantól egy lépcsőt feljebb lépve is a legjobb tudásom szerint szeretnék szolgálni. A helyzetem persze jelentősen változott. Eddig lehettem elfogult az úszással szemben, mostantól viszont megkülönböztetés nélkül kell törődnöm a magyar sport egészével, amelynek szerves része az iskolai testnevelés és a szabadidős sport, de emellett a lendületesen haladó létesítményfejlesztés is.” – hangsúlyozta Dr. Szabó Tünde.

„ Mivel az egyik legnagyobb sportági szakszövetség vezetőségéből érkezem, ezért a sport különféle területein dolgozók, de különösképpen a szövetségek vezetői jól tudják, hogy számíthatnak rám, tehát a problémáikkal és a terveikkel foglalkozó, igazságos vezető leszek. Az Úszó Szövetségben ellátott feladataim elvégzése közben az irányításra, a gazdálkodásra, a sportszakmára és a versenyszervezés minden területére volt rálátásom, és ezt a tudásomat mostantól az eddiginél magasabb szinten az államigazgatásban szeretném kamatoztatni. A magyar sport területén tevékenykedők és velük együtt a sportolók is érzékelni fogják, hogy továbbra is értük és velük vagyok.”– folytatta.

„Remélem, hogy az intő jelekre minden érintett sportág felfigyel, és ahol erősíteni vagy változtatni kell, azt ott haladéktalanul meg is teszik. A londoni sikersorozat káprázatos volt, de a nyolc aranyérmes akkori mérleget szerintem nem lehet mércének tekinteni Rióban. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy a felkészülés hajrájában ennél még optimistábban nyilatkozhatok” – nyilatkozta a Telekom Sporthít Szolgálatnak.

N.V.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek