2014 december 14.

Döntetlennel hangolt Olaszország a keddi világliga mérkőzésünkre

Az olasz válogatott sem pihent a hétvégén. Még a magyar csapat a kanadaiakkal, a taljánok a kínaiakkal játszottak egy barátságos mérkőzést. A Merész András vezette csapat győzött, még keddi ellenfelünk döntetlent ért el.

noi olasz valogatott

Az olaszoknál két változás van az Eb csapathoz képest (Fotó: vizipolo.hu)

Fontos találkozóra kerül sor Kedden Szentesen. A magyar válogatott az olaszokat fogadja a világliga második fordulójában. Az első körben döntetlent értek el majd az ötméteresek során alulmaradtak Takácsék Oroszországban, még a taljánok Franciaországot győzték le idegenben. Ha tartani akarja a lépést a csapat az élmezőnnyel győzni kell kedden. Mindkét együttes egy-egy mérkőzéssel hangolt a találkozóra, mi a kanadaiak ellen egygólos győzelmet értünk el egy felkészülési mérkőzésen, még keddi ellenfelünk döntetlent játszott Kínával, szintén egy barátságos találkozón.

A találkozó után Fabio Conti kijelölte keretét a szentesi összecsapásra. A szövetségi kapitány 21 fős csapatát szűkítette tizenháromra. Az eb-hez képest két változás van a csapatban, Valeria Palmieri és Tania Di Mario kikerült, még Alessia Millo és Giuditta Galardi bekerült az együttesbe.

A nagy összecsapásra kedden, 18 órától kerül sor Szentesen, amit a Digi Sport 1 közvetít.

Barátságos mérkőzés:

Olaszország – Kína 9 – 9 (0-3, 4-2, 4-3, 1-1)
Gólszerzők: Millo 2, Emmolo 2, Cotti 2,  Radicchi 1, Dario 1, Aiello 1 illetve Sun 3, Song 3, Zaho 2, Zhang 1

Az olasz válogatott kerete a keddi világligára: 

Laura Teani, Elisa Queirolo, Alessia Millo (Plebiscito Padova), Rosaria Aiello, Federica Radicchi, Arianna Garibotti (Despar Messina), Aleksandra Cotti (Rapallo Pallanuoto), Roberta Bianconi (Olympiakos), Teresa Frassinetti (RN Bogliasco), Silvia Motta, Giulia Emmolo e Giulia Gorlero (Mediterranea Imperia), Giuditta Galardi (Waterpolo Prato)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek