2018 november 16.

Díszkövön az egri csillagok!

Négy egri kötődésű vízilabdázó, Biros Péter, Szécsi Zoltán, Madaras Norbert és a 2004-ben elhunyt Pócsik Dénes neve szerepel azon a díszkövön, amelyet a Kovács Kati táncdalénekesnek szentelt első csillag után csütörtökön avattak fel Egerben.

Eger, 2018. november 15. Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke (b2), mellette Madaras Norbert kétszeres (b), Szécsi Zoltán háromszoros (j2) és Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (j) az egri kötõdésû olimpikonok tiszteletére elhelyezett díszkõ avatásán az Egri Csillagok Sétányon, az Érsek utcában 2018. november 15-én. MTI/Komka Péter

(MTI/Komka Péter)

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke az ünnepségen azt mondta, hogy Pócsik Dénes már nem lehet köztünk, ezért idézett abból a levélből, melyet a bajnok lánya küldött: “apukám igazi lokálpatrióta volt és ha jelen lenne, mérhetetlenül büszke lenne”.

Az eseményen elhangzott: a következő években az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tízet raknak le. Azok előtt fognak tisztelegni, akik életművükkel hozzájárultak a város hírnevének erősítéséhez.

Eger, 2018. november 15. Az egri kötõdésû Madaras Norbert kétszeres (b), valamint Biros Péter (k) és Szécsi Zoltán (j), háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók a tiszteletükre elhelyezett díszkõ avatásán az Egri Csillagok Sétányon, az Érsek utcában 2018. november 15-én. MTI/Komka Péter

 (MTI/Komka Péter)

Biros Péter és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók egyaránt játszottak az Egerben, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert a hevesi városban is született, míg az 1964-es, tokiói játékokon győztes Pócsik Dénes egész pályafutását Egerben töltötte, majd edzőként is segítette a gárdát.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek