2019 június 25.

Diapolo-Kupa: női válogatottunk rangos és komoly erőfelmérő előtt

A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó erőfelmérő lesz a csapat számára a júliusi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt a szerdán kezdődő margitszigeti Diapolo Kupa, amelyen az Európa-bajnok holland és az olimpiai ezüstérmes olasz csapat mellett a magyar Universiade-válogatott is medencébe ugrik.

MTI Fotó: Illyés Tibor

“A világliga budapesti szuperdöntője után nem volt könnyű edzeni, nagyon eklektikus vízilabdát játszottunk ott, amikor elöl működött a játékunk, akkor hátul nem sikerült a védekezés. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk” – utalt vissza a keddi sajtótájékoztatón Bíró Attila a Duna Arénában rendezett eseményre, ahol a magyarok végül a hatodik helyen végeztek.

“Ez most egy nagyon jó erőfelmérő lesz, hiszen a világ élvonalába tartozó csapatok ellen játszhatunk”

– tette hozzá a szakember, aki megjegyezte, több sérüléssel is meg kellett küzdeniük a közelmúltban.

A játékosok közül Leimeter Dóra hangsúlyozta, visszanézték a világliga-mérkőzéseket és sokat tanultak belőlük.

“Kezd már oldódni a hangulat, persze ehhez hozzátartozik az is, hogy egyre jobb fizikai állapotba kerülünk. Jó lesz ez a három mérkőzés arra, hogy lássuk, min kell változtatni.”

Csabai Dóra elmondta, nagyon fontos a torna a felkészülés szempontjából, ugyanakkor a lelküknek is jót tenne egy-két győzelem. “Az önbizalmunk nincs éppen a csúcson, de azon leszünk, hogy visszaszerezzük.”

Kovács Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára megjegyezte, kiemelten kezelik a női válogatottat, éppen ezért igyekeznek minél több világversenyt, nemzetközi tornát rendezni, ezzel elősegítve az olimpiai kvótaszerzést.

A szövetség alelnöki posztjára nemrég megválasztott Madaras Norbert arról beszélt, hogy a viadalon résztvevő Universiade-válogatottnak is nagy lehetőség ez a torna: “nagyon jó, hogy ilyen erős csapatok ellen játszhatnak, és még ha meg is van a kockázata a gyengébb szereplésnek, így lehet fejlődni és tanulni.” Hozzátette, a jövő szempontjából is fontos, hogy a nápolyi Universiadére ilyen kvalitású együttesekkel készülhetnek, hiszen komoly nemzetközi tapasztalatot gyűjthetnek a játékosok.

A Diapolo Kupa mérkőzéseire a belépés díjtalan, ugyanakkor regisztrációhoz kötött.

Diapolo Kupa, nemzetközi női torna programja:

Szerda:
Hollandia-Olaszország 16.30
Magyarország – Magyar Universiade-válogatott 19.30

Csütörtök:
Magyar Universiade-válogatott – Hollandia 16.30
Magyarország-Olaszország 19.30

Péntek:
Magyar Universiade-válogatott – Olaszország 16.30
Magyarország-Hollandia 19.30

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek