2015 augusztus 06.

Délután az amerikaiak, később Montenegró vagy Ausztrália jön

Az élet megy tovább, férfi vízilabdázóink az ötödik helyért hajtanak a világbajnokságon. Ma kiderül, szombaton hány órakor és kivel játszunk. Megnéztük, mi a helyzet lehetséges ellenfeleink háza táján.

2673716 04.08.2015 Справа налево: Даниэль Андьяль (Венгрия) и Массимо Джакоппо (Италия) в матче 1/4 финала по водному поло среди мужчин между сборными Венгрии и Италии на XVI чемпионате мира по водным видам спорта в Казани. Константин Чалабов/РИА Новости

A kazanyi vizes világbajnokságon ma 16 órától az Egyesült Államokkal találkozunk, a tét az 5-8. hely. Amennyiben győzünk, szombaton kora délután 13 órától a Montenegró – Ausztrália meccs nyertese vár ránk.

Az ausztrálok is nehezen térnek magukhoz a sokkból, ötösökkel kaptak ki a négy közé jutásért a görögöktől. “Három nagy hőfokú meccsen vagyunk túl – mondta el Rhys Howden, a csapat kapitánya. – Még nem hevertük ki. A szerbektől a csoportban csak egy góllal kaptunk ki, úgy, hogy két gólos vezetést adtunk le, és akkor most a görög meccs. De nincs veszve semmi, előre nézünk. A célunk az, hogy a riói olimpián ért szerezzünk”. Howden hozzátette: “Elvis Fatovics edzősége alatt valami változott. Egyre erősebbek vagyunk és leszünk.”

A montenegróiak a horvátoktól kaptak ki a négy közé jutásért. “A vb előtt elmondtam, hogy a a szerbek és a horvátok kiemelkednek a mezőnyből – mondta el Perovics, a montenegrói szövetségi kapitány. – Sok emberelőnyt kaptunk, de kihagytuk őket. Idegesek voltunk és tehetetlenek.” Ranko Perovics arról is beszélt, hogy megbomlott a csapategység. Erre ráerősítenek Drasko Brguljan, az OSC játékosának szavai. “A két évvel ezelőtti világbajnoksághoz képest észrevehető a hanyatlás a csapat játékában” – fejezte be a wpolo.me-nek a játékos.

Vízilabda, férfiak:

A 11. helyért:
Kazahsztán–Dél-Afrika 11-7 (4-2, 1-2, 2-1, 4-2)
Gólszerzők: Akszenov 7, Gubarjev, Smider, Ukumanov, Medvegyev ill. Le Roux 3, De Carvalho 2, Molyneux 2

A 9. helyért
Kanada–Brazília 12-10 (2-2, 1-1, 2-3, 2-1; ötösökkel: 5-3)
Gólszerzők: Kudaba 2, Conway 2, Constantin-Bicari, Boyd, McElroy ill. Delgado 3, Vrlic 2, Perrone, Guimaraes

Az 5–8. helyért
14.30: Montenegró–Ausztrália
16.00: Magyarország–Egyesült Államok (Tv: M4)
Elődöntő:
19.30: Horvátország–Görögország, elődöntő (Tv: Eurosport)
21.00: Olaszország–Szerbia, elődöntő (Tv: M4)

Gy. Zs.

Kapcsolódó cikkek