2016 január 02.

Dejan Szavics: Változásra van szükség

A világliga győzelem után, a vb-t is megnyerték a szerbek, de jön a következő nagy próbatétel, hiszen a hazai Eb-t is behúzhatják. Kívülről úgy látszik, minden rendben van a sportágban, de Dejan Szavics rávilágított a hiányosságokra is. Sőt, a szakvezető nemcsak a vízilabdát félti…dejan savics

Többször írtunk már azokról az anyagi problémákról, amik a szerb klubokat súlytják. Az Eb előtt pedig Dejan Szavics is kifejtette álláspontját ezzel kapcsolatban, aki nemcsak a szerb vízilabdáért, de a többi sportágért is aggódik. A válogatatott fenntartja a folytonosságokat és jó eredményeket hoz, de a klubok nagy veszteségeket szenvednek – kezdte Savics a B92-nek. Ez egy nyomasztó állapot. A kluboknak a feladatuk az, hogy a válogatottba adjanak játékosokat, de ilyen körülmények között, amikben vannak, csak idő kérdés, mikor kezd el a válogatott is szenvedni. Mindenki tudatában van, hogy nehéz időket élünk. Úgy gondolom, nemcsak a vízilabdát kell megmenteni, hanem a többi sportágat is. A csapatsportágak rendkívüli körülmények között tudnak jól szerepelni, különösen a kosárlabda, a kézilabda, röplabda és a vízilabda. Szavics az interjúban elmondta, valami változásra lenne szükség, hogy továbbra is eredményesen tudjanak szerepelni.

Mint ismeretes a szerb Eb bő keretben alig található otthon játszó játékosok. A sztárok, mint például.: Filipovics, Mandics, Prlajnovics, Pijetlovics vagy éppen Csuk, Stefan Mitrovics, Branislav Mitrovics légiósként az olasz és a magyar bajnokságot erősítik. Ezzel a generációval nem lehet baj, de a felnövekvővel már igen, ha nem tudják nekik biztosítani a fejlődéshez szükséges körülményeket, véli a mester.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek