2016 augusztus 30.

Szerb válogatott – Dejan Szavics elmondta a siker titkát

Mióta kapitány, mindent megnyert a szerb válogatottal, Dejan Szavics a parádés mutató mögötti titkokról, és a jövőről is beszélt.dejanszavics01

Terjedelmes interjút adott a danas.rs-nek Dejan Szavics. Mint ismeretes a szakember 2013-ban vette át a csapat irányítását, innentől kezdve pedig nem volt megállás, hiszen nyolc aranyérmet gyűjtött be a csapattal. Két Eb-címet, egy világkupát, egy vb-aranyat, három világliga-sikert és egy olimpiai-bajnoki címet szerzett irányítása alatt a gárda.

A cikkben a sikerek titkáról elmondta:

a lényeg a kapcsolat köztem és a játékosok között. Hatalmas a kölcsönös tisztelet és az abszolút bizalom egymás iránt.

Ezt alátámasztja, hogy 2015-ben Szavics lett Szerbiában az év kapitánya, a díjátadón pedig nem feledkezett meg csapatáról sem, hiszen zakója alá egy pólót vett fel, amire rányomtatva a vb-győztes válogatottja volt. A jövőkép pedig eképp nézne ki Szavics szemüvegén keresztül:

Most, hogy olimpiai bajnok lett a csapat, azt akarjuk, hogy maradjon is az, valamint világ- és Európa-bajnok is. És így tovább. Borzalmas lenne, ha most álomba ringatná magát a gárda.

Mindenesetre egyáltalán nem biztos, hogy marad a szerb válogatott élén, mint mondta.:

Nem tudom. Az élet kiszámíthatatlan, ki tudja, mit hoz a holnap. Először is, végigjárom a junior, és az ifjúsági versenyeket, utána leülünk a szövetség vezetőivel.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek