2015 június 22.

Dejan Szavics: Vannak problémáink, de szeretnénk megnyerni a világligát

Címvédőként érkezik a szerb válogatott Bergamóba, a világliga helyszínére. A csapat és a vezetőség nem titkolt szándéka, hogy ismét felálljon a dobogó tetejére, hiszen ez már riói kvótát jelentene…

szerbia vilagliga keret

Nem lesz könnyű dolga a szerb válogatottnak Bergamóban. A felkészülés nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Zsinórban négyszer kikapott az amerikai túrán a csapat. Ráadásul Strahinja Rasovicsot is elveszítette Savics. Ha ez még nem lett volna elég, Stefan Mitrovics és Milos Csuk is sérült volt és még mindig az, de a mester bízik bennük.

Dejan Szavics a repülőtéren adott helyzetjelentést a csapatról és a céljaikról.: “Megpóbáljuk megnyerni a tornát, amely riói kvótát ér. Nem lesz könnyű, rajtunk kívül néhány csapat még ilyen ambíciókkal érkezik. Van néhány problémánk, hiszen sérülésekkel küszkdik pár játékosunk. A csoportban mindenki veszélyes, hiszen amerikaiakra oda kell figyelni, az ausztrálok minősági centerrel erősödtek, az olaszokról pedig nem is kell szót ejteni.”

A szerbek holnap nyitják a tornát, hiszen az első meccsen az amerikaiakkal találkoznak, majd szerdán az olaszokkal, csütörtökön pedig az ausztrálok várnak az együttesre.

A szerbek világliga kerete:

Gojko Pijetlovics, Dusan Mandics, Zsivko Gocics, Sava Randjelovics, Milos Csuk, Dusko Pijetlovics, Slobodan Nikics, Milan Aleksics, Nikola Jaksics, Filip Filipovics, Andrija Prlainovics, Stefan Mitrovics, Branislav Mitrovics.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek