2015 március 08.

Decker Ádám: Egyre jobb formában vagyok

Az OSC csapatkapitányát kérdeztük a csapat mostani formájáról és az alapszakasz hajrájáról, de szóba került saját teljesítménye, és új edzésmódszere is.

decker adam03

Decker Ádám mindent megtesz a jobb eredményért (Fotó: oscwaterpolo/facebook, Balogh Máté)

Decker Ádám, a vizipolo.hu-nak:

– Nem vagyunk csúcson, a következő fontos meccsünk a Szolnokkal lesz az alapszakasz végén, utána április közepe, vége felé indul el a rájátszásnak az a része, ahol már 100%-osnak kell lennünk. Most fizikálisan nem vagyunk jó formában viszont taktikailag igen, motiváltnak és egységesnek érzem a csapatot. Azt tudni kell, hogy olyan edzésmunkákat végzünk, ami az elkövetkezendő négy-öt hétben nagyon megterhelő lesz. Menni fogunk külföldre edzőmérkőzéseket játszani illetve jön ide a Barceloneta. Így az előttünk álló alapszakaszbeli meccsekre, nem megvédve a csapatot, de nem az a prioritás, hogy tízzel verjük ellenfeleinket. Természetesen minden meccset meg akarunk nyerni és lehetőleg verjük meg a Szolnokot is.

– Az Egert már megvertétek, egy rangadón tudtak nyerni. Ez mekkora lökést adhat az együttesnek?

D. Á.: Ha nem is lökés adott, mert nem játszottunk jól, de igazolódtak azok a módszerek, amiket Balázs (Vincze Balázs a csapat vezetőedzője, a szerk.) a csapattal játszatni szeretne. Úgy gondolom egy pozitív megerősítés volt, hogy jók azok az emberelőnyök, jó az a védekezési struktúra, amiket gyakorlunk. Arra jó volt a mérkőzés, hogy minden játékos pontosan tudja, hol a helye a csapatban, mit kell megtenni, hogy nyerjünk. A lélektani tanulsága pedig az, hogy 0-3-ról fel tudtunk állni és meg tudtuk fordítani a meccset. Ez azt mutatja, hogy ez a csapat nagyon együtt van mentálisan és a csapatszellem nagyon erős.

– Elkezdtél egy új edzésmódszert, gyógytornára jársz. Miért volt erre szükséged?

D. Á.: Teljesen egyéni, ezt nem a csapat tette kötelezővé, hanem én választottam. Azt remélem az új módszertől, hogy sokkal lazább lesz a csípő, comb, deréktájékom és ezzel, sokkal dinamikusabb lesz a lábtempóm. Igyekszem rendszeresen csinálni, Szabó Györgynek hívják a gyógytornászt, akinek ha csak 1%-al hozzájárul a fejlődésemhez a módszere már akkor megérte. Nagyon pozitívak eddig a tapasztalatok, nem akarom elkiabálni, de sokkal stabilabbnak és reakcióképesebbnek érzem a lábtempómat.

decker adam facebook

Az új edzésmódszer (Fotó: Decker Ádám/facebook)

– Végül a saját formáddal mennyire vagy elégedett, a Volvo Kupán nem ment úgy a játék, ahogy azt elvártad magadtól, de most újra bizonyíthatsz, hiszen Benedek Tibor ismét behívott a románok elleni világliga keretbe.

D. Á.: Egyre jobb formában vagyok. Természetesen senki nem szeret végkimerülésig edzeni, de most szerencsére volt rá lehetőségünk, nagyon jó edzésprogramot rakott össze Balázs, úgyhogy ez segíti a válogatott játékosoknak is a munkáját. Most jobb állapotban érzem magam, mint a Volvo Kupán, bízom benne, hogy ez majd meg fog mutatkozni a románok elleni világliga meccsen.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek