2015 április 30.

Decker Ádám: A végén a szívünk bevitte a labdákat a kapuba

A férfi Ob I. első elődöntőjében az OSC két góllal tudott nyerni az Eger ellen. A meccs után az újbudaiak csapatkapitánya, Decker Ádám osztotta meg velünk a siker kulcsát.

decker adam03

Decker Ádám egy góllal járult hozzá a tegnapi sikerhez (Fotó: oscwaterpolo/facebook, Balogh Máté)

 

Decker Ádám a vizipolo.hu-nak:

– Úgy éreztem, hogy amíg az Eger vezetett, addig az tartotta bennünk a lelket, minden egyes játékosunk támadásban meg tudott villanni. Volt hat különböző játékostól hat olyan gól, ami mindig egy kicsit lendített a csapaton és így tudtunk meccsben maradni. Volt két-három olyan emberhátrány, amivel el tudott volna lépni az Eger, és úgymond többgólosra növelni a különbséget, de ezeket kivédekeztük, és a végén a szívünk bevitte a labdákat a kapuba. Fantasztikus érzés együtt játszani ezekkel a fiúkkal. Bízom benne, hogy ezt a lelkesedést és alázatot megtartjuk Egerben is.

– Olyan volt ez a meccs mint amilyenre számítottál?

– Nem. Azt hittem, hogy sokkal összeszedettebben tudunk kezdeni. Egy picit szétszórt volt a játék, picit kapkodtunk az elején. Az Eger pedig vérprofi módjára – Hosi, Biros Peti, Erdélyi Balázs – lőtte be a helyzeteiket. Az első negyed végére megérkeztünk a meccsbe, ekkor már mi is kihasználtuk a lehetőségeinket.

– A negyedik negyedet 2-0-ra megnyertétek, itt mi döntött a javatokra?

– Sok helyen olvastam, hogy mi pihentebben vághatunk neki ennek a meccsnek. Azért azt meg kell nézni, hogy nálunk hány percet játszottak a cserék és hányat az Egerben. Úgy gondolom, hogy az Egernek komplettebb a névsora, mi a végére elfogytunk teljesen. Amikorra én kipontozódtam már a kapásoldali játékosoknak kellett bekkelni és centerezni is, Miki (Gór-Nagy – a szerk.) gyakorlatilag végigjátszotta a mérkőzést. A végére mi is elfáradtunk, tehát nem  gondolom, hogy a pihentség volt a döntő. Inkább, ahogy mondtam, a lelkesedés és a fejbeli többletmotiváció, ami minket győzelemre segített.

– Mi jön ezután?

– A programot nem tudom pontosan, kisebb pihenés jön, de holnap már edzünk. Ki kell mosni az izmokból ennek a meccsnek a fáradalmait. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mi tudunk egy egész hetet készülni a visszavágóra. Biztos vagyok benne, hogy ez a hét a regenerálódással, a jövő hét pedig a felkészüléssel fog telni. Van mit javítanunk. Aki látta ezt a meccset az elejétől a végéig, azt láthatta, hogy amit elterveztünk azok nem nagyon jöttek össze. Úgyhogy azért fogunk változtatni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy-két emberelőny nem tetszett.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek