2014 november 13.

Debreceni pólógála: egymás ellen az olimpiai- és a világbajnokok

 Aranygála Debrecenben, avagy még sosem volt egyszerre ennyi olimpiai- és világbajnok vízipólós a vízben. Vasárnap este Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokai mérkőznek meg a 2013-ban Barcelonában aranyérmet szerzett csapattal egy felettébb különleges összecsapás keretében. A Debrecen játékosedzője, az ötletgazda Varga Tamás és Székely Bulcsú olimpiai bajnokok voltak a DigiSport Reggeli Start adásának vendégei.

Screen Shot 2014-11-13 at 14.58.23

Elöljáróban Varga Tamás összegezte, hogyan jutott eszébe  különleges gála ötlete: “2009-ben volt egy aranygála, azt szerettem volna továbbvinni. A gálával a debreceni póló hagyományainak megteremtéséhez is hozzájárulhatunk vele, illetve úgy gondolom, számtalan gyereknek nagy élmény lesz élőben látni a sportág legendáit. Ezen kívül néhányunknak, akik nem köszöntünk el az aktív játéktól hivatalosan, afféle búcsúmeccs is lehet.”

A rendezők elmondták, hogy 21 olimpiai bajnokot hívtak meg, ebből csupán Vári Attila és Biros Péter nem tud eljönni. Sajnos Biros sérülése még nem jött rendbe – összesen tehát 19 olimpiai bajnokot láthatnak a nézők. A vasárnapi debreceni mérkőzés annyiban különbözik a 2009-es gálától, hogy az valóban egy gálameccs volt, ez pedig egy komoly összecsapás lesz, rangos bírókkal, akár vérre menő küzdelemmel. A beszélgetés során előkerült, hogy volt egy kis vita, hol szerepeljen például Madaras Norbert,  vagy a Varga-testvérek, hiszen ők egyben olimpiát is nyertek – végül a világbajnokok között  tempóznak majd. Az olimpiák hőseit Kemény Dénes, a világbajnokokat pedig természetesen Benedek Tibor vezeti.

A videóra kattintva megtekintheti a teljes beszélgetést!

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek