2015 február 19.

Dabrowski Norbert a bajnokság alatt távolról segíti a válogatott munkáját

Az egriek vezetőedzője egyben a válogatott másodedzője is. A szövetség döntése értelmében a nyárig nem dolgozik a nemzeti csapattal. Az ok: a szolnokiak kérése.

10dabro

A válogatott másodedzője Dabrowski Norbert. A ZF Eger vezetőedzője két éve segíti Benedek Tibor szövetségi kapitány munkáját, ám már a hét végén befejeződött Volvo-kupán sem ült a válogatott kispadján. A szövetség döntése értelmében a szezon közben nem dolgozhat együtt a válogatottakkal. Ezt az egriek bajnoki riválisa, a Szolnok kérte, mivel a válogatottnak nyolc szolnoki játékos is tagja.

– Jó döntésnek tartom, elfogadom a helyzetet, de az érvekkel nem értek egyet – mondta el Dabrowski Norbert honlapunknak. – Az elnökség hozott egy határozatot, amelynek fényében Tibornak döntenie kellett, én pedig ezt tudomásul vettem. Ettől függetlenül a videóelemzéseket folytatom, szerencsére az internet világában tudok érdemi munkát végezni, ugyanúgy folytatom az elemzéseket, és küldöm az anyagokat a szövetségi kapitánynak.

valogatott dabrowski

Kérdés, hogy a válogatott teljesítményére mennyire lehet hatással a fenti döntés?

– Nem úgy tűnik, hogy gond lenne, a fiúk sorra nyerik a meccseiket – mondta el Dabrowski Norbert. – Különben is, most volt a Volvo-kupa, ami nagyobb esemény, egy kicsit felpörögtek az események, de egyébként a munka dandárja úgyis nyártól indul, amikor sokat leszünk együtt, és egy hónap alatt napi két edzéssel készülünk majd a világversenyekre. Ebben a sportágban máshol is vannak összefonódások, például a női válogatottnál, vagy éppenséggel Vincze Balázs, az OSC edzője az Universiade-csapat trénere, szóval az én esetem aligha nevezhető egyedinek. De el kell fogadnom, ha a szolnokiak úgy gondolják, hogy jobb, ha a nyolc játékosukkal én nem dolgozom együtt.

Megkérdeztük a helyzetről a szolnokiak trénerét, Cseh Sándort is. – Ez nem újdonság, a Szolnok mindenben támogatja a válogatott munkáját, de úgy gondoljuk, hogy érthető, ha tekintettel a két klub közötti éles versenyre a bajnokságban, nem örültünk annak, hogy a játékosaink nagy része majdnem annyit dolgozik együtt a legnagyobb konkurensünk edzőjével, mint a saját klubjában. Szerintünk ez belátható.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek