2014 december 18.

Cseh Sándor, a szolnokiak mestere: “Egész ősszel kitartott a jó forma”

Siker, fény, csillogás: sima győzelem a Bajnokok Ligájában, amellyel a csapat vezeti csoportját, ráadásul a bajnokságban is százszázalékos a Dózsa. Interjú Cseh Sándorral, a Szolnok vezetőedzőjével.

szo

Mondhatnánk, hogy játszi könnyedséggel győzött szerda este Berlinben, a Spandau 04 vendégeként a Szolnoki Dózsa a Bajnokok Ligája főtábláján, a 2. fordulóban. Persze mindez csupán a külső szemlélő benyomása, de az biztos, azok utána, hogy mennyire megszenvedett a német csapattal az első körben a Jug Dubrovnik (9-8 a horvátoknak), örömteli a sima, 17-7-es győzelem. Főleg úgy, már az első negyed után látszott, nem lehet veszélyben a győzelem.

– Bombaformában a csapat?

– Nem mondanám, hiszen az ősszel egyetlen vereséget szenvedtünk, azt is októberben, azóta csak nyerünk, tehát nem igaz, hogy az év végére kerültünk volna a csúcsra – nyilatkozta a vizipolo.hu-nak Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa vezetőedzője.

– A németek ellen fölényesen, talán meglepően fölényesen győztek.

– Igen, talán a vártnál kicsit tényleg simább meccs volt, főleg azok után, hogy a Dubrovnik a BL előző fordulójában mennyire megizzadt Berlinben, és az utolsó pillanatban fordított és nyert, két gólos hátrányból. Amennyire tudtunk, felkészültünk a Spandau ellen, bár nem volt könnyű, kicsit kiesnek az európai vízilabda vérkeringéséből. Valójában csak a Dubrovnik elleni találkozót tudtuk komolyabban elemezni.

cseh_n

Cseh Sándor homlokán kisimulhattak a ráncok (Fotó: Szolnok/Facebook)

– Végig koncentráltan, feszesen játszott a csapat.

– Bejöttek, amit gyakoroltunk, elhúztunk 6-1-re, ez megfelelő önbizalmat adott a fiúknak, a németeket pedig kissé lelombozta, hitehagyottá tette. és nem engedtünk ki a végére sem.

– Mitrovics ezúttal nem kezdett.

– Volt egy kisebb sérülése, de már minden rendben.

 – Hogyan néz ki a csapat programja a téli szünetben?

– Bár nem biztos, hogy ilyenkor ez megszokott, mégis úgy érzem, most ki kell adnom a játékosoknak egy hosszabb szünetet – mondta el Cseh Sándor, – ugyanis a többségük a nyarat is végigdolgozta, így ha most sem tud pihenni, annak később, a tavasszal, áprilisban, a bajnokság és a nemzetközi kupaküzdelmek hajrájában lenne meg a böjtje. Ezért a szombati bajnoki meccsünk után két hétig nem találkozunk, csak január 3-án kezdünk. Ennek persze lehet, hogy az lesz a hatása, január elején, közepén még nem leszünk bombaformában, kicsit döcöghet a szekér…

– Pedig fontos meccsek várnak már az év első heteiben a csapatra.

– Igen, kezdünk a Ferencvárossal, aztán az OSC-vel, közben jön hozzánk a Partizán Belgrád Bajnokok Ligája-mérkőzésen Szolnokra. De nincs mit tenni, bízom benne, hogy ezeket a feladatokat is sikerrel oldjuk meg.

 

A Szolnoki Dózsa mérkőzései január idusáig:

Január 10: Ferencváros – Szolnok

Január 14: Szolnok – Partizan Beograd (szerb)

Január 17: Szolnok – OSC

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek