2014 december 13.

Cseh László Törökbálinton folytatja

Éppen tíz évvel az első és eddig egyetlen világbajnoki győzelme után Turi Györgynek és a Kőér utcai uszodának is búcsút mond a magyar és a nemzetközi úszósport jelképes alakja, Cseh László. Elhatározása sziklaszilárd, a 2015-ös kazanyi világbajnokságra már Törökbálinton készül a 29 éves világklasszis.

laci

Cseh Laci még nem mondott le az olimpiai aranyról (Fotó: origo)

“Nem haraggal és nem is elégedetlenül lépek ki abból a környezetből, amely gyerekkorom óta egészen mostanáig az életem meghatározó része volt és ezért a szívemhez is nőtt, hanem azért, mert meggyőződésem szerint más uszodára és segítőtársra – azaz levegőváltásra – van szükségem. A váltás gondolata ugyan halványan már korábban is foglalkoztatott, az elhatározás viszont csak néhány nappal ezelőtt született meg bennem” – nyilatkozta Cseh László a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A 12-szeres Európa-bajnoknak év végén jár le a szerződése egyesületével, ám annak megújítását nem tartja kizártnak. Továbbra is a Kőbánya Sportclub versenyzője maradna, csak éppen más környezetben készülne. “A klubnak hálás vagyok, és úgy gondolom, hogy én is nagyon sokat tettem az egyesületemért. Az ideális megoldás az lenne, ha úgy maradhatnék, hogy közben egy másik uszodában és egy újonnan választott segítőtárssal folytatom az edzésmunkámat. Ha ez nem elfogadható, akkor – de valójában csak akkor – új egyesületet kell keresnem magamnak.”

Laci arról is beszámolt, hogy melyik uszodában képzeli el a folytatást. “A lehetőségeket számba véve a Törökbálinti Sportközpont 25 méteres uszodájára esett a választásom, az edzőm pedig az eddig csak az utánpótlás neveléssel foglalkozó Plagányi Zsolt lesz. Nincs jelentősége annak, hogy Zsolt eddig nem büszkélkedhetett neves versenyzőkkel, aki egyébként gyermekúszó koromban már foglalkozott velem. A hangsúly a jó együttműködésen van, és persze, a megújulás remélt erején. Az évek során rengeteg tapasztalat halmozódott fel bennem, amelyek egy részét már meg is osztottam a leendő segítőtársammal. Az ő dolga elsősorban az lesz, hogy az elképzeléseimet sikerrel fordítsa le az úszás nyelvére.”

Cseh László – aki kihagyta a múlt héten megrendezett dohai rövid pályás világbajnokságot – többször is hangoztatta már, hogy az újítások emberének tartja magát, és ezért is fontos a számára, hogy letérjen a megszokott útról. “A szokványosság egészen biztos, hogy megakadályozott volna a még megvalósulatlan terveimnek a valóra váltásában. Az új környezet egyszersmind új edzésmódszerek kipróbálását is jelenti majd a számomra, és egy esélyt ad arra, hogy Rióból olimpiai bajnokként térhessek haza.” – hangsúlyozta Cseh László, aki az idei berlini Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a 200 méteres vegyes úszásban.

 

Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek