2015 augusztus 12.

Cseh László: Michael Phelps arra ösztönöz, hogy még inkább küzdjek

Világbajnok úszónk, Cseh László az M4 Sport kedd délutáni visszatekintő műsorában elmondta, még nagyobb küzdelemre ösztönzi az amerikai Michael Phelps világranglista-vezető pozíciót érő, remek ideje 200 pillangón.

Phelps San Antonióban jobb időt úszott Cseh László vb-aranyat érő 1 perc 53,48-ánál, és 1 perc 52,94-gyel átvette a vezetést a 200 méteres pillangóúszás 2015-ös világranglistáján. Ez volt az amerikai úszóklasszis legjobb eredménye 2009-es világcsúcsa óta.

Kazany, 2015. augusztus 4. Cseh László a 200 méteres pillangóúszás elõfutamában a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 4-én. A magyar úszó a legjobb idõvel jutott az elõdöntõbe. MTI Fotó: Kovács Anikó

„A váltás mindenhez kellett, lelkileg felszabadultam. Nagyon jó csapatot alkotunk, de nem csak mi Plagányi Zsolttal, hanem a háttérstáb is fontos. Korábban azt hittem, ha kimarad egy edzés, akkor összedől a világ.  Az edzéseredmények alapján döntöttünk a pillangó mellett. Az, hogy most az olimpiai bajnoki címről tudunk beszélni, hihetetlen, de nem utópisztikus. A vb-érmek óriási motivációt jelentenek a következő egy évre.  Gyakran elmerengek, próbálom a hibákat kiszúrni, a többiektől tanulni, ezért bízom benne, hogy lehet fejlődni. Phelps üzent a világnak, hogy ő ott van, ám a két úszást nem lehet összehasonlítani. Nem azt mondom, hogy biztosan nyertem volna ellene, de például egy vb és egy országos bajnokság külön választandó. Az ember másképp készül, csak napi egyet úszik. Phelps arra ösztönöz, hogy még inkább küzdjek”

A TOP 5 IDŐ 2015-BEN FÉRFI 200 M PILLANGÓN

1. Michael Phelps (amerikai)                                                       1 perc 52,94 másodperc
2. Cseh László (magyar)                                                              1 perc 53,48 másodperc
3. Chad le Clos (dél-afrikai)                                                       1 perc 53,68 másodperc
4. Jan Switkowski (lengyel)                                                       1 perc 54,10 másodperc
5. Szakai Maszato (japán)                                                         1 perc 54,24 másodperc

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek