2015 augusztus 05.

Cseh László világbajnok 200 pillangón!

A kazanyi vizes vb délutáni legelső úszódöntőjében csapott össze a világ nyolc legjobb 200 méteres pillangó úszója.  Ez nem gátolta Cseh Lászlót abban, hogy 10 év után újra világbajnoki címet szerezzen.

csehdobogóFotó: kazany2015.com

Cseh László remek második 100 métert úszva megszerezte az aranyérmet, 1:53:48 másodperces idővel. A második helyen a dél-afrikai Chad Le Clos végzett, a harmadik helyet a lengyel Jan Switkowski szerezte meg. Utoljára 10 évvel ezelőtt, Montrealban tudott diadalmaskodni a magyar klasszis, ezért is jelentett számára rendkívüli örömöt az aranyérem elhódítása.

Cseh László: “Nem gondoltam volna januárban, arccal a harminc felé, hogy kétszáz pillangón leszek a világ legjobbja. Az azért bennem volt, hogy még egyszer meg akarom mutatni, ezért váltottam, ezért kezdtünk új módszerekkel edzeni. Meglett az eredménye. A mai úszásom nem volt a legjobb, az utolsó húsz méteren már nagyon nem éreztem a karjaimat, ennek ellenére tudtam, akkor is végigcsinálom. Hogy sírtam-e utána? Majdnem. De csak majdnem. Mert erős vagyok”

Bob Bowman (Michael Phelps és az Arizona State Egyetem edzője) : “László megbízható, állhatatos és kitartó versenyző, egy évtizede ott van a legjobbak között. Lenyűgöző teljesítményt nyújt ebben az évben pillangón, különösen a hajrája elképesztő – fantasztikus sebességgel finisel. Rendkívül nagyra tartom az eltökéltségét, azt, hogy ennyi év után is a fejlődési lehetőséget keresi”

Chad Le Clos: „Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Lászlónak, hatalmas bajnok, nagyon jó barátom hosszú évek óta, korábban együtt is edzettünk. Ez az első vereségem a londoni olimpia óta, nem könnyű lenyelni a keserű pirulát. Nincs rajtam nyomás, tudom, hogy jövőre, Rióban képes leszek a győzelemre. A taktikám az volt, hogy erősen kezdjek, és ne hagyjam vezetni Lászlót. Úgy terveztük, hogy minden résztávnál én fordulok elsőként, de száznál már megelőzött, ez talán kicsit megijesztett. A hajrát túl későn nyitottam meg”

Végeredmény:

1, Cseh László                1:53,48 másodperc

2, Chad Le Clos             1:53,68 másodperc

3, Jan Switkowski         1:54,10 másodperc

 

N.V. / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek