2017 augusztus 28.

Második helyen végzett U17-es válogatottunk a Comen Kupán!

Veretlenül jutot el a döntőig U17-es válogatottunk a Comen Kupán, ahol végül Montenegró három góllal jobbnak bizonyult.

comenkupa2017

Fotó: wpolo.me

Veretlenül jutott döntőbe U17-es válogatottunk a Comen Kupán. A csoportmeccsen ötméteresek után verték Oroszországot majd a horvátokat rendes játékidőben. Az elődöntőben a spanyolokon lépett túl Horváth jános csapata. A döntőben a montenegróiak ellen szállt vízbe a csapat, ahol végül három gólos vereséget szenvedett.

Mint ismeretes, szemptemberi máltai Eb-re készül a csapat, melyet Gzirában rendeznek majd 10. és 17. között.

Comen Kupa, döntő:

Magyarország – Montenegró 12-15 (2-5, 2-4, 3-4, 5-2)
Gólzerzőink: Szőke 3, Fekete 2, Bóbis 2, Baksa 2, Fodor 1, Dala 1, Konarik 1

Comen Kupa további magyaros eredményei (csoportmérkőzések):

Magyarország – Horvátorrszág 4-3 (1-1, 2-0, 1-0, 0-2)
Gólszerzőink: Schmölz 2, Bóbis 2

Magyarország – Oroszország 18-18 (5-8, 5-3, 5-5, 3-2, ötméteresek után: 4-3)
Gólszerzőink: Baksa 7, Schmölz 4, Bóbis 3, Fekete 2, Vékony 2, Bihácsi 2, Dala 1, Konarik 1

Az elődöntőben: 

Magyarország – Spanyoloroszág 12-11 (2-1, 2-2, 4-3, 4-5)
Gólszerzőink: Dala 2, Baksa 2, Fodor 1, Schmölz 1, Konarik 1, Szőke 1, Fekete 1, Bóbis 1, Tóth 1, Szieben 1

A Comen-Kupán szereplő magyar válogatott tagjai:

Grieszbacher Márk, Fodor Olivér , Schmölz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek, Lampert Márk Edző: Horváth János

Horváth János: „Kezdjük azzal, hogy a szervezés szeszélye által három nap alatt kellett lejátszanunk öt nagyon kemény meccset. A torna elején magabiztos, jó játékkal rukkolt elő a társaság, különösen a horvátok elleni meccsen, ahol 4-1-gyel fordultunk az utolsó negyedre. Oroszország kemény diónak bizonyult, gyenge kapusteljesítmény mellett a sírból hoztuk vissza a meccset és ötméteresekkel nyertünk. Az elődöntő jó mérkőzést hozott, amiért később kiderült komoly áldozatot fizettünk. Schmölcz Norman kéztörést szenvedett, így elveszítettük egyik legfontosabb fogaskerekünket a gépezetből. Norman kulcs szereplő mind a támadásban, mind a védekezésben így pótlása kemény feladat elé állít. A döntő mérkőzésen telt ház előtt bennünk volt még a délelőtti sokk, Schmölcz elvesztése. Nem koncentráltunk eléggé, és a második negyed után elvesztettük kapusunkat, Grieszbacher Márkot, akit szintén kórházba kellett vinni kéztörés gyanújával. Összességében megérdemelten nyert Montenegró. Még van két hetünk az Európa-bajnokságig, megpróbáljuk rendezni a sorokat – zárta az edző a waterpolo.hu-nak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek