2021 január 06.

Campagna utazó csapatot hirdetett – íme ellenfelünk kerete

Az olasz kapitány is megnevezte a debreceni világligára csapatát.

Mint ismeretes, az olasz válogatottal játszunk a világliga negyeddöntőjében. Most pedig Alessandro Campagna is “felfedte lapjait”. Az olasz szakember hangsúlyozta, hogy csak azok vannak az utazók között, akiknek nincs semmi bajuk, így például nem utazik a csapattal Michael Bodegas, akinek a nyaka még nem jött helyre. Hozzátette, az összes utazó játékosnak negatív a koronavírus tesztje.

Érdekesség, hogy a 38 éves Christian Napolitano is a csapatba van, a veterán center sérülések miatt kerülhetett be, hiszen Bodegas mellett, Matteo Aicardira sem számíthat a szakvezető. A legutóbbi Eb-kerethez képest Lorenzo Bruni is újítás a csapatban, ahogy Jacopo Alesiani, Giacomo Cannella és Nicholas Presciutti is. Utóbbi játékos 2019 után bizonyíthat.

Az olasz válogatottal pénteken játszunk 20 órától.

az olasz válogatott világliga csapata:

Jacopo Alesiani, Giacomo Cannella, Marco Del Lungo, Edoardo Di Somma, Vincenzo Dolce, Vincenzo Renzuto (Brescia), Christian Napolitano (Ortigia), Francesco Di Fulvio, Oscar Echenique, Niccolò Figari, Stefano Luongo, Nicholas Presciutti (Pro Recco), Lorenzo Bruni, Andrea Fondelli (Savona), Giammarco Nicosia (Telimar).

Világliga európai selejtező, negyeddöntők:

Január 8 és 10. között (helyszín: Debrecen)

Szerbia-Spanyolország 11-13 (3-3, 1-5, 3-2, 4-3)

Január 8., péntek:

16.45 Horvátország-Montenegró (G1)
18.30 Franciaország-Görögország (G3)
20.15 Olaszország-Magyarország (G4)

(szombaton az elődöntőket, vasárnap a finálét és a helyosztókat rendezik.)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek