2016 július 01.

Campagna szupertehetséget tesztel

Az olasz válogatott a Világliga Szuperdöntője után, Pescarában folytatja tovább az olimpiai felkészülést. Campagna egy fiatal balkezes tehetséget is bedob a vízbe, azonban vannak nagy hiányzói is a csapatnak.

Edoardo Manzi01

Alig 18 éves Edoardo Manzi, jövőre a Bresciában láthatjuk (Fotó: waterpolo24)

A 18 éves tehetség, Edoardo Manzi az idényben harminc gólt szerzett a Soriban, de ősztől már a Bresciában láthatjuk. Természetesen tavaly a bakui Európa Játékokon is szerepelt az olasz korosztályos csapatban, de a mostani felnőtt behívó mutatja, hosszabb távon helye lehet a Settebello-ban. A nyári ifi Vb és U19-es Eb csapatban benne van a balkezes játékos, de Campagna kíváncsi volt rá, mit tud a felnőtteknél. Az olasz szakírók szerint, nagy potenciál rejlik a játékosban.

Ami a hiányzókat illeti, Stafano Tempesti még mindig nem bevethető, a hálóőr szemműtéte után lábadozik, Matteo Aicardi pedig a VL Szuperdöntőjén egy mérkőzésen volt csak bevethető, a center vállproblémái miatt már nem is edz a csapattal. Előbbi ott lehet Rióban, hamarosan megkezdheti az edzéseket, de kérdés mennyi idő alatt tudja felvenni a ritmust.

A 21 fős keret július 6-ig marad Pescarában, majd utána Rijekában kétkapuzik az olaszokkal

Az olasz válogatott riói bő kerete:

Marco Del Lungo, Alessandro Nora, Christian Presciutti, Nicholas Presciutti, Edoardo Manzi (Brescia), Tommaso Busilacchi (Debrecen), Fabio Baraldi, Gabriele Vassallo, Alessandro Velotto (Canottieri Napoli), Vincenzo Renzuto (Robertozeno Posillipo), Stefano Luongo, Valentino Gallo (Bpm Sport Management), Gianmarco Nicosia (Roma Vis Nova), Andrea Fondelli, Michael Bodegas, Francesco Di Fulvio, Niccolò Figari, Pietro Figlioli (Pro Recco), Massimo Giacoppo, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek