2016 május 05.

Campagna bízik Giorgettiben

Nem kételkedik Giorgettiben az olasz válogatott szövetségi kapitánya. Campagna reméli, ott lehet Rióban játékosa.Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Kiállt Alex Giorgetti mellett Alessandro Campagna. A Recco és a Settebello kiválóságát, az anyai ágon magyar származású játékosért a szakvezető “tűzbe tenné a kezét is”. Mint ismeretes, Giorgetti kétszer sem frissítette “holléti” adatlapját, és a megadott lakáscímen sem az ő neve volt kiírva, mikor a hatóság emberei keresték őt, így a szabályok szerint ez doppingvétségnek minősül.

“Ismerem Alexet és meggyőződésem, hogy minden jól fog alakulni.” – mondta Campagna, a La Gazzetta dello Sport-nak, majd hozzátette – “Beszéltem vele, nyilvánvaló, hogy nagyon megrázta lelkileg a dolog, de bízom benne, hogy minden meg fog oldódni és ott lesz Rióban.”

Az adminisztratív hiba miatt a játékos bukhatja az augusztusi olimpiát, a nem hétköznapi vétsége miatt pedig kétéves eltiltás is kaphat. Ügye az Olasz Olimpiai Bizottság (Coni) előtt van, a játékos bízik a szervezet méltányosságában.

Érthető módon a jövő héten esedékes Világliga fordulón sincs az olasz válogatott keretében Giorgetti. A csapatnak ráadásul nagy szüksége lenne a gólvágóra, hiszen két góllal kellene győznie a horvátok ellen, hogy kivívja a Szuperdöntőbeli részvételt.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek