2014 november 25.

BVSC siker a Magyar Kupán

A Magyar Szinkronúszó Szövetség gondozásában került megrendezésre a XXI. Magyar Kupa, melynek a nyári Hungarian Open-hez hasonlóan az Érd Aréna adott otthont. Az év utolsó szövetségi viadalán immár a legfiatalabbak számára is biztosítottak versenyzési lehetőséget, így hat korosztályban küzdhettek meg egymással a sportolók. Az esemény nívóját a külföldi versenyzők jelenléte is növelte.IMG_9936

“Nemrégiben született meg az elhatározás, melynek értelmében idén először, kísérleti jelleggel a legkisebbek is számot adhatnak tudásukról a Magyar Kupa elnevezésű viadalon. A döntés egyébként az egyesületeket is váratlanul érte, ennek ellenére számos 10 év alatti szinkronúszó vett részt a kétnapos megmérettetésen.” – árulta el Cseh Krisztián, a Magyar Szinkronúszó Szövetség munkatársa.

“A 2021-es hazai rendezésű világbajnokságnak köszönhetően a szövetség minden eszközzel igyekszik támogatni a fiatal tehetségek fejlődését. Ezért is tették lehetővé számukra, hogy egy Open jellegű, azaz külföldi versenyzőket is felvonultató eseményen is kipróbálhassák magukat.” 

A szombati nap folyamán a korosztályos kötelezőket, illetve az egyéni versenyszámokat rendezték meg, míg vasárnap a zenés programoké volt a főszerep. A résztvevők egyéniben, párosban, csapatban és úgynevezett kombinációs kűrben mutathatták be gyakorlataikat. A verseny legnagyobb sikerét a BVSC sportolói aratták, akik látványos produkcióiknak köszönhetően idén is elhódították a legeredményesebb egyesületnek járó trófeát.

 

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek