2016 május 12.

BVSC: Erőn felüli 5. hely, egy új igazolás, kérdőjeles Euro Kupa indulás

Egy új játékos érkezett a BVSC-hez, a klub még nem tudja, hogy jövőre indul-e az Euro Kupában, de nagyon szeretne. A tavalyi kilencedik helyhez képest négy pozíciót is lépett előre az együttes, erről is kérdeztük Märcz Tamást.

2016BVSC-Szeged 5. hely02

12 szezon után a legjobb eredménye a BVSC-nek a mostani ötödik hely (Fotó: vizipolo.hu)

Erőn felüli és értékes ez az ötödik hely 

Parázs volt a hangulat tegnap a BVSC uszodában. Zúgott az egész meccsen a “Hajrá, vasút”, a találkozó után pedig a “Nagy Sándor” rigmusok, ugyanis a vasutasok csapatkapitánya szögre akasztja a sapkát. Märcz Tamás csapatának egygólos győzelme, nemcsak az ötödik helyet jelentette, hanem azt is, hogy a csapat kivívta a jogot az Euro Kupa indulásra. Tegyük hozzá, a siker a 2003-2004-es szezon után, amikor a harmadik lett az együttes a legjobb eredményt jelenti. A vezetőedző a mérkőzés után oldalunknak: “Nagyon értékes és erőn felüli ez az ötödik hely. Ma egy nagyon jó Szegedet győztünk le. Az akarat, a hit volt a legfontosabb, hogy megverjük ellenfelünket. Szeretném megköszönni Nagy Sándornak a csapat kapitányának a fantasztikus hozzáállást az idei évhez, aki jövőre megnövekedett edzői teendői miatt nem lesz már csapatunk tagja, de elképzelhető, hogy kisegít majd egy-két meccsen, ha úgy adódik.

Mi változott a tavalyi kilencedik hely után az idénre? 

Az előző szezonban a végletekig küzdöttünk, hogy a hetedik helyről, hatodikak legyünk a Playoff előtt. Az sem volt egy rossz év. Aztán nagyon jól igazoltunk. Czigány Károly és Csapó Miklós jövetele nagyot lendített a csapaton. Komplettebb lett a csapat. A három fiatal is jól kiegészíti az együttest valamint jó a hangulat a csapaton belül. Az Euro Kupa indulásról pedig eképp nyilatkozott a vezetőedző – Meglátjuk, van még rá időnk, hogy ezt átgondoljuk. Az biztos, hogy nagyobb megterhelést jelentene. Elsősorban az anyagi részét kell előteremteni. Nagy lehetőség lenne a klubnak és a játékosoknak. Szeretnénk, indulni. -fejezte be Märcz, aki három szezon óta ül a vasutasok kispadján, eddig egy hetedik és egy kilencedik helyet szerzett a csapattal, míg most az ötödik pozícióban végzett együttesével.

Együtt marad a csapat

A következő szezonra sem fog megváltozni a keret. Azonban egy új játékos érkezett az együtteshez a Vasastól, Várnai Kristóffal kétéves szerződést kötött az együttes. A tradicionálisan utánpótlás neveléséről híres klub a jövőben is a saját fiataljaira helyezi a hangsúlyt, nem kevés sikerrel, hiszen az utánpótlás bajnokságokban is jól szerepel(t) az együttes.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek