2015 május 19.

BVLSZ: “Idén jobb évnek néz elébe a szövetség”

Megtartotta éves Klubgyűlését a Budapesti Vízilabda Szövetség, ahol több fontos kérdésről is döntöttek a jelenlévők. Az eseményt Kemény Dénes és Benedek Tibor is megtisztelte, utóbbi előadást is tartott.

BVLSZ01

Pázmányi Gábor elnök (középen) idén sikeresebb évet tervez. (Fotó:vizipolo.hu)

A Klubgyűlést többek között a szakmai és a gazdasági éves beszámoló elfogadásával kezdték a jelenlévők. Pázmányi Gábor elnök kiemelte, hogy a BVLSZ által rendezett bajnokságokban az idén 12%-al nőtt a nevezett csapatok száma valamint örömmel jelentette be, hogy a szövetség nyugodt gazdasági háttérre támaszkodhat továbbra is. A jövőre tekintve pedig elmondta: a tervek szerint a Téli-kupa valamint a Somóczy és a Brandi-kupa nagyobb támogatásban részesülhet. A zárszóban pedig, mint egy summázva a beszámolót, hangsúlyozta – Idén jobb évnek néz elébe a szövetség.

Marcz Tamas bvlsz01

Egy olimpiai bajnokkal több a szövetségben. Märcz Tamás is tagja lett a BVLSZ elnökségének.

A második napirendi pont szerint, új elnökségi tagot választottak a jelenlévől. Itt egyhangúlag szavazták meg Märcz Tamást, aki örömmel elfogadta a megtisztelő feladatot. A fegyelmi bizottság is új taggal került, Dr. Deák Péter személyében, sőt az elnökség történetében most fordult elő először, hogy egy örökös tiszteletbeli elnökségi tagot is választott, Ozorai Kornélt.

Zárásként a klubgyűlés egy nyíltnappá, egy szakmai fórummá alakult át. Az esemény rangját emelte, hogy Kemény Dénes MVLSZ elnök, Nemcsik Balázs főtitkár, sőt Horkai György és Benedek Tibor is elfogadta a meghívást. Előbbi két szakember a TAO-s pályázatokra hívta fel a figyelmet, a férfi válogatott szövetségi kapitánya pedig az utánpótlás nevelés fontosságáról tartott előadást.

Sz. B.

 

Kapcsolódó cikkek