2015 március 09.

Budapest rendezi a Bajnokok Ligája 2016-os és 2017-es döntőjét!

A reményből valóság lett, a magyar főváros Isztambullal szemben nyerte el a férfi vízilabda Bajnokok Liga hatos döntőjének rendezési jogát.

budapest 2021 dagaly

A tervezett új uszoda a Dagály fürdőnél

Gyárfás Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) gazdasági vezetője az MTI híre szerint a következőket nyilatkozta a nagy hírrel kapcsolatban:  “Jövőre még valószínűleg a Margitszigeten rendezik a háromnapos döntőt, a 2017-es finálé viszont a Dagálynál épülő új komplexum avatóeseménye lesz a tervek szerint.”

Gyárfás Tamás kiemelte, hogy Kemény Dénessel, a szövetség elnökével “még néhány részletet egyeztetni kell, de ezek jórészt formai kérdések, a lényeg, hogy egy újabb nagyszerű sportdiplomáciai sikert arattunk”.

A Bajnokok Ligája 2016-2017-es döntőjének rendezési jogát Isztambullal szemben nyerte el a magyar főváros. A LEN új rendszerében párosával lehet otthont adni a Final Six-nek: 2014-ben és 2015-ben Barcelona lesz a házigazda.

Szintén a hétvégi, skóciai ülésen véglegesítették, hogy 2016-ban július 6. és 10. között rendezik meg Hódmezővásárhelyen a junior úszó Európa-bajnokságot.

Korábban írtuk: Budapest adhat otthont a Bajnokok Ligája hatos döntőjének

Fotó: Swimmerdaily.com

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek