2017 május 18.

Búcsúmeccsen vonul vissza az amerikaiak ikonja

Búcsúmeccsen köszön el az amerikaiak nehézbombázója a válogatottól. tonyazevedo01Tony Azevedo visszavonul (Fotó: fitzness.com)

Februárban robbant a hír, hogy Tony Azevedo visszavonul. A 35 éves pólós öt olimpián is részt vett az amerikai válogatottal. Neve egybeforrt a vízilabdázással hazájában, hiszen egy ikonként tisztelik a tengerentúlon.

A válogatottól június 11-én búcsúztatják, mikor a Stemford egyetemen egy barátságos meccset játszik az Egyesült Államok a horvátokkal. Még mindig szeretem ezt a sportot és soha sem fogom elhagyni ezt a közeget. De kész vagyok, hogy a medencén kívül segítsem sportágat. Tele vagyok tervekkel, hiszem, hogy a póló magasabb szintre tud majd lépni – mondta Azevedo.

Legjobb eredménye a válogatottal, a 2008-as pekingi olimpia volt, mikor ezüstérmet szerzett a magyar csapat mögött, ezen kívül egy világliga ezüstöt és a pánamerikai játékokon két aranyérmet nyert. Azevedo a klubcsapatai közül a Jug Dubrovnikkal volt a legsikeresebb, a gárdával három horvát bajnoki címet, horvát-kupát, Adria Ligát nyert valamint a Bajnokok Ligája döntőjéig jutott.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek