2014 július 26.

Bronzérmes női válogatottunk az Eb-n

Női válogatottunk egyetlen góllal, de győzött a mai bronzmérkőzésen az olasz csapat ellen, így Takácsék harmadikok lettek a hazai kontinenstornán. A spanyoloké az arany.2014 noi valogatott bronermes
Nehezen melegedtek bele a csajok a meccsbe. Az olaszok egy perc alatt elhúztak 0-2-re. Cotti majd Emmolo ellen nem tudott, mit tenni Gangl. Aztán a negyed derekáig nem rezgett egyik háló sem, majd Bujkának tettük be, aki jól centerezett Keszthelyi pedig egy ötöst értékesített. A hajrára aztán jött Garibotti, és az ő góljával előnnyel mehetett pihenni az olasz válogatott.

A második negyedben meglódult a csapat, igaz erre három percet kellett várni, mikoris Antal révén egalizáltunk, majd Illés találatával már át is vettük a vezetést, 4-3. A másik oldalon Di Mario  lőtt előnyből, majd a negyed hajrája a miénk volt, Antal kettőt ragasztott az olasz hálóba, míg Keszthelyi egyet. Szinte a dudaszó pillanatában az olaszok közelebb jöttek, így 7-5 volt az állás a nagyszünetben.

A harmadik negyedben két gól és semmi több, mindkétszer az olaszok mattolták Ganglt, és mindkétszer Bianconi. Mi csak helyzetekig jutottunk, így egálról kezdhettük meg az utolsó negyedet.

Az utolsó negyedet jól kezdtük, Kisteleki majd Szücs révén visszaállt a közte kettő. Majd jött Di Mario elnézős gólja, de erre válaszként Bujka ötösből volt eredményes, 10-8 volt ekkor ide. Az utolsó percekben még Garibotti szépített. A vége 10-9-es magyar siker lett és egy bronzérem az Eb-n.

 
Magyarország – Olaszország 10 – 9 (2-3, 5-2, 0-2, 3-2)
Gólszerzők: Antal 3, Keszthelyi 2, Bujka 2, Illés 1, Szücs 1, Kisteleki Dóra 1 illetve Bianconi 3, Di Mario 2, Garibotti 2, Emmolo 1, Cotti 1

Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya: Egy hazai Eb-n a dobogón állni egy valóra vált álom a lányok számára. Nekünk egy igazi vízilabdaünnep volt szurkolk ezrei előtt játszani napról-napra, egy felejthetetlen élmény a női pólósoknak. Ez az érem erőt ad a következő évekhez.

A spanyoloké lett az aranyérem, miután 10-5-re verték a hollandokat.

A döntőben:

Spanyolország – Hollandia 10-5 (3-3, 2-0, 2-2, 3-2)

 

Fotó: SzB

SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.