2015 december 07.

Bombahír: Kis Gábor ismét a válogatottban

Az olimpiai bajnok center rábólintott a válogatottságra. Kis Gábor így nekivág a januári Európa-bajnoki felkészülésnek.

kis gabor szolnok

„Nem új keletű ez a kérdés, ez egy folyamat része, amely most jutott abba a fázisba, hogy meg is valósuljon. – kezdte a kapitány az waterpolo.hu-nak. “Nem titkolom, hogy szerettem volna Gáborral dolgozni, hiszen azt gondolom, képességei alapján ott a helye a magyar válogatottban. Ugyanakkor az is tény, neki is be kell bizonyítani ezt. Az elmúlt időszakban kimaradt a sikeres és a sikertelenebb időszakból is, ugyanolyan keményen kell dolgoznia, mint a többieknek. Mindenesetre nagyon bizakodó vagyok, mert az ő visszatérése is része annak az erősödésnek, aminek az Európa-bajnokságon látszódnia kell majd”

Kis Gábor 143-szor szerepelt a csapatban. A 33 éves játékos, 2013-ban mondta le a válogatottságot gerincproblémák miatt. Azóta többször is szóba került a neve, de végül most látta elérkezettnek az időt.

„Amikor lemondtam a válogatottságot egyben jeleztem, hogy az egészségemet tartom a legfontosabbnak – mondta a szolnoki klasszis. – Ezt most is így gondolom, abból csak egy van. Az elmúlt hónapokban Tibi többször is érdeklődött, hogy vagyok, mit tudnék vállalni, milyen terveim vannak a jövőre nézve, és bevallom, egy ideje nagy motivációt éreztem magamban. Ennek az az oka, hogy az utóbbi időszakban megtanultam kezelni azt a problémát, ami a gerincemmel kapcsolatos. Megtanultam, melyik fájdalom mit jelent, hogy kell vele bánni, és rövid időn belül kezelni. Mostanra azt gondolom, nincs akadálya egy komolyabb terhelésnek, azzal együtt, hogy nem tudom természetesen előre megmondani, egy ilyen erős klub- és válogatott idényt hogyan bírok majd. A klubomban korábbi válogatottbeli csapattársaim sem hagyták, hogy elfelejtsem a visszatérés lehetőségét, nyomták belém »vénásan«, hogy jöjjek, jöjjek

Benedek Tibor a jövő hét elején hirdeti ki vélhetően tizenhat fős bő keretét az Eb-re. A kontinenstornát január 10. és 23. között rendezik Belgrádban.

Fotó: Szolnoki Dózsa Közgép / facebookHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek