2014 október 17.

BL: Fölényes OSC-siker az első napon

A második selejtezőkörnek ad otthont péntektől vasárnapig a Nyéki Imre-uszoda. Az A-Híd OSC a román Digi Oradeát, a német Duisburgot és az orosz Sintez Kazanyt fogadja a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Az első kettő jut tovább a végső selejtezőkörbe.

DSCN6608

Ezúttal az időkérések során jobbára dicsérő szavak hangzottak el

Az első akadályt meggyőzően vette az A-Híd OSC, a marseille-i selejtező során nem sok sikert engedett a vetélytársaknak, az első helyen végzett. Pénteki ellenfele a saját csoportjában csak az utolsó továbbjutó helyet csípte el, nem volt tehát kérdéses, melyik csapat számított esélyesebbnek.

Ennek megfelelően hamar elhúzott a hazai együttes a közel telt ház előtt. Bátori Bence találata indította útjára az OSC-hengert, Decker közeli találata után Graham blokkolt, majd Bátori gólja már a negyedik hazai találatot jelentette. Hiába a román időkérés az utolsó percben, a sípszó előtt még belefért Graham újabb gólja, így az első negyed után máris meggyőző fölényt harcolt ki az újbudai csapat (5-0).

A játék képen nem változott a folytatásban sem. Az első vendégtalálat 7-0 után született, majd egy gyönyörű Bisztritsányi védés, aztán Brguljan lőtte át a nagybányaiak védekezését. A hazaiak nem álltak le, koncentrációjukat mutatja, hogy amikor 8-2 után megszületett a harmadik vendéggól, erős bosszankodás hallatszott az OSC-sek soraiból. Bátori szélről talált be 46 másodperccel a nagyszünet előtt, ez maradt az állás a sípszóig is, 9-3-al fordultak a csapatok.

A harmadik negyed elején Bisztritsányi mutatott be két gyors védést, tovább szomorítva a nagybányaiakat, akik rövidesen megkapták tizedik góljukat is – a szerző Decker Ádám. Bisztritsányinak nem lehetett gólt lőni, miközben a hazaiak talán már kicsit lassítva is szórták a gólokat, Salamon révén már 11-3 volt az állás, ez is maradt az utolsó negyedre.

Az utolsó negyedre már nem maradt nyitott kérdés, kicsit közelebb is engedte ellenfelét a hazai csapat, fölényes győzelmét nem fenyegette veszély. A végén Bátori Bence növelte góljait számát, aztán újabb nagybányai találatok, a vége 12-7, zúghatott a “szép volt fiúk” – folytatás szombaton, a Kazany ellen.

Dr. Vincze Balázs: “Az első két-három negyedben nagyon koncentráltan játszottunk, ennek köszönhető, hogy a világ egyik legjobb kapusát is így meg tudtuk szórni gólokkal. Megmondom őszintén, arra nem számítottam, hogy 11-3 lesz ide, ennek nagyon örültem, én három-négy gólos különbséggel számoltam. Az utolsó negyedben már kicsit pihentünk, hiszen szombaton és vasárnap is játszunk. Jöhet a Kazany, biztos, hogy kemény lesz.”

Bátori Bence: “A második gólom a személyes kedvencem. A végén kicsit kiengedtünk, de én azt mondom, elég, ha minden ellenfelünket csak egy góllal verjük meg. Jól játszottunk, élveztük a meccset. Most kielemezzük a kazanyiak összecsapását, aztán mindent bele!”

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör,

Nyéki Imre-uszoda

A-HÍD OSC – DIGI ORADEA (román) 12-7 (5-0, 4-3, 2-0, 1-4)

A-HÍD OSC: BISZTRITSÁNYI – DECKER 2, BÁTORI 4, Szentesi, Juhász, Kovács G., Hegedűs G. 1, Graham 1, SALAMON 2, Gór Nagy, Bundschuh, BRGULJAN 2, Varga V.

Edző: dr. Vincze Balázs, Petik Attila.

ORADEA: Pijetlovic – Avramovici 1, Negrean 1, Korolija 1, Alexa 1, Popoviciu 1, Szabó, Cupic, Cretu, Dunca 1, Georgescu 1, Kádár, Cretu.

Edző: Dorin Costras, Ciprian Cimpianu.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek